Herstelde Rune Herregodts klaar voor rentree in Franse 1.1-koersen
Foto: Cor Vos
dinsdag 12 april 2022 om 11:40

Herstelde Rune Herregodts klaar voor rentree in Franse 1.1-koersen

Half maart kwamen we met het bericht dat toptalent Rune Herregodts (23) een tijdje uit competitie zou verdwijnen vanwege een besmetting met de infectieziekte toxoplasmose. Maar kijk, nog geen maand later is Herregodts weer competitieklaar. Op 15 en 16 april staan de Classic Grand Besançon Doubs en Tour du Jura op zijn programma.

“Ik voel me er klaar voor”, vertelt Herregodts aan WielerFlits. “Deze week heb ik nog stevig in de Ardennen getraind, en maandag de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik verkend. Nu is het drie dagen rusten, om in ideale omstandigheden aan de Franse eendagskoersen te kunnen beginnen.”

Herregodts, die aan het begin van het seizoen nog de openingsrit in de Ruta del Sol won, is nog redelijk snel van zijn toxoplasmose afgeraakt. “Voorlopig lijkt dat zo, maar het is altijd afwachten hoe het in de koers zelf gaat. Ik heb het geluk dat mijn besmetting al even geleden was, toen ze die begin maart ontdekten. De besmetting was toen al op de terugweg, en zo kon ik sneller herstellen.”

“Hoog en al heb ik twee weken alleen losgereden, om aan de basisconditie te blijven werken. Daarna was het tien dagen wat intensiever werk, om nu klaar te zijn om er weer in te vliegen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.