Het regent afmeldingen voor Kuurne-Brussel-Kuurne
foto: Cor Vos
zondag 3 maart 2019 om 12:14

Het regent afmeldingen voor Kuurne-Brussel-Kuurne

Overzicht De organisatie van Kuurne-Brussel-Kuurne heeft het niet makkelijk. Het regent namelijk afmeldingen voor de kasseiklassieker. WielerFlits zet ze allemaal op een rijtje.

flag-be Nathan Van Hooydonck (flag-pl CCC)
Geen Nathan Van Hooydonck in Kuurne-Brussel-Kuurne. De 23-jarige renner kwam gisteren ten val in Omloop Het Nieuwsblad, en blijkt nog niet voldoende hersteld. De Belg moest ook opgeven in de Vlaamse openingsklassieker. Zijn ploeggenoot Greg Van Avermaet eindigde overigens als tweede in Ninove.

flag-be Zico Waeytens (flag-fr Cofidis)
Van Hooydonck is niet de enige Belg die moet passen voor KBK. Zico Waeytens zal niet aan de start verschijnen namens Cofidis. De 27-jarige renner is – zoals zoveel van zijn collega’s – ziek. Hierdoor moet sprintkopman Nacer Bouhanni het met vijf ploeggenoten doen.

flag-co Juan Sebastian Molano (flag-ae UAE-Emirates) 
Zoek in het peloton ook niet naar Juan Sébastian Molano. De 24-jarige renner van UAE Emirates kwam eveneens ten val in Omloop Het Nieuwsblad. Zijn werkgever laat weten dat de sprinter kampt met een gebroken duim.

Het is nog onduidelijk of Molano geopereerd moet worden. Het uitvallen van de Colombiaan is een flinke tegenvaller voor UAE Emirates, aangezien hij goed in vorm was. Zo won de spurter dit seizoen al een etappe in de Tour Colombia 2.1.

flag-nl Dylan van Baarle (flag-gb Team Sky)
Dylan van Baarle kwam gisteren ten val in de Omloop Het Nieuwsblad en blesseerde daarbij zijn duim. Maandag vliegt van Baarle naar een specialist in Manchester voor een onderzoek. De ploeg van Servais Knaven staat vandaag maar met vijf renners aan de start met Ian Stannard als kopman.

flag-dk Mads Würtz Schmidt (flag-ch Team Katusha Alpecin)
Würtz Schmidt moest in de Omloop vroeg de rol in het peloton lossen. Vandaag meldt de Deen zich ziek waardoor Team Katusha Alpecin het met een pion minder moet doen. Nils Politt en Jens Debusschere zijn de vooruitgeschoven mannen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.