Zieke Arnaud Démare moet ook passen voor Kuurne

zondag 3 maart 2019 om 09:02
Zieke Arnaud Démare moet ook passen voor Kuurne

foto: Cor Vos

Arnaud Démare zal dit weekend helemaal niet in actie komen. De Fransman moest door ziekte al passen voor Omloop Het Nieuwsblad en blijkt nog niet genoeg hersteld om deel te nemen aan Kuurne-Brussel-Kuurne.

Démare werd ziek tijdens de Volta ao Algarve. De kopman van Groupama-FDJ kon daardoor ook niet starten in de slotetappe van de Portugese rittenkoers. De 27-jarige renner hoopte echter op tijd fit te raken voor het Vlaamse openingsweekend, maar afgelopen vrijdag werd bekend dat hij moest passen voor Omloop Het Nieuwsblad.

Zijn werkgever had nog hoop voor Kuurne-Brussel-Kuurne, maar Démare blijkt niet goed genoeg hersteld. “Door de afwezigheid van Arnaud, krijgen we wel de ruimte om anders te koersen. Onze renners zullen nu meer vrijheid krijgen”, zo vertelt teammanager Marc Madiot in een perscommuniqué.

Favoriet valt weg 
Démare werd vooraf tot een van de favorieten gerekend voor Kuurne-Brussel-Kuurne. De sterke spurter eindigde vorig jaar nog als runner-up achter Dylan Groenewegen. In 2017 finishte hij bovendien nog als zesde in Kuurne. De Fransman hoopt nu op tijd fit te raken voor Parijs-Nice (10-17 maart).


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op Kuurne-Brussel-Kuurne met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair