Laurence Pithie nog niet verlost van knieklachten: “Hopelijk gaat het elke dag beter”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 9 mei 2024 om 10:00

Laurence Pithie nog niet verlost van knieklachten: “Hopelijk gaat het elke dag beter”

Laurence Pithie was een van de revelaties van het voorjaar, maar wist zich in de eerste etappes van de Giro d’Italia nog niet te onderscheiden. Een verzachtende omstandigheid: de 21-jarige Nieuw-Zeelander had de voorbije dagen last van zijn knie.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De renner van Groupama-FDJ voelt wel dat het de goede kant opgaat, zo liet hij na de vijfde etappe weten op de website van zijn Franse werkgever. “Met mijn knie ging het iets beter. Ik word voorlopig erg goed omringd door de ploeg. Ik hoop dat het elke dag wat beter zal gaan.” Het is de vraag of Pithie vandaag al een rol van betekenis kan spelen in de gravelrit naar Rapolano terme, een etappe die hem normaal gesproken goed moet liggen.

Pithie zag woensdag zijn ploeggenoot Enzo Paleni voor de zege strijden in de vijfde etappe naar Lucca, al moest de 21-jarige Fransman in een spannende finale het onderspit delven tegen zijn drie vluchtgenoten. “Het was een heel goede dag voor de ploeg”, blikt Pithie terug. “We waren vertegenwoordigd in alle ontsnappingspogingen.”

“Dat was ook het plan. Het is altijd goed om iemand van voren te hebben, want ik ben niet de allerbeste sprinter in deze wedstrijd. Dan is het beter om op twee paarden te wedden”, is hij van mening.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.