Pim Ronhaar kroont zich tot eindwinnaar Flèche du Sud
foto: Cor Vos (archief)
zondag 12 mei 2024 om 19:49

Pim Ronhaar kroont zich tot eindwinnaar Flèche du Sud

Pim Ronhaar heeft zichzelf weten op te volgen als eindwinnaar van de Flèche du Sud. In de slotrit van net geen 150 kilometer van en naar Esch-sur-Alzette kwam de 22-jarige wegrenner annex crosser van Baloise Trek Lions niet meer in de problemen.

Op de slotdag van de 73ste editie van de Fléche du Sud moesten de renners nog 150 kilometer afleggen in en rond Esch-sur-Alzette, waar de start en finishstreep was getrokken. De rit voerde grotendeels over vlakke wegen. De renners moesten zes keer een lokale ronde afleggen in en rond de start- en finishplaats, met de Poteau de Kayl (1 km aan 6,7%) als enige (mogelijke) scherprechter.

De leider in het algemeen klassement, Pim Ronhaar, hoefde zich geen zorgen meer te maken. De Nederlander begon de dag namelijk met een op het oog geruststellende voorsprong (van een minuut) op zijn naaste concurrenten. Ronhaar kwam in de rit ook niet meer in de problemen en verzekerde zich zo van een tweede opeenvolgende eindzege in de Luxemburgse wedstrijd.

Twee op twee voor Söderqvist
De slotrit was uiteindelijk een prooi voor de man die zaterdag ook al de tijdrit wist te winnen: Jakob Söderqvist. De 20-jarige Zweed, die uitkomt voor de opleidingsploeg van Lidl-Trek, staat te boek als een groot talent. Dat liet hij dit jaar al zien met eindwinst in Le Tour de Bretagne. Ook werd hij – tussen de grote jongens – al achtste in de Tour de La Provence.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.