Topfavoriet Jonathan Milan kijkt uit naar nieuwe sprintkans: “Afgezien in de bergen”
donderdag 23 mei 2024 om 14:27

Topfavoriet Jonathan Milan kijkt uit naar nieuwe sprintkans: “Afgezien in de bergen”

Jonathan Milan geldt als topfavoriet voor de achttiende etappe in de Giro d’Italia. De Italiaan van Lidl-Trek won deze ronde al drie sprintritten, maar hoe heeft hij de voorbije bergritten doorstaan? “Twee etappes waren heel zwaar”, gaf de paarsetruidrager voor de start toe bij Cycling Pro Net.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“We hebben afgezien, maar hadden geluk met het weer gisteren. Het had erger gekund”, aldus Milan. “Vandaag is er een nieuwe rit. We moeten in het begin oplettend zijn, we moeten niet teveel renners weg laten rijden. We gaan het zeker controleren. Hopelijk krijgen we een massasprint. Het team is gemotiveerd en ik ook. We kijken er erg naar uit.”

Het eerste doel, niet teveel renners weg laten rijden, kan al afgevinkt worden door Milan en zijn ploegmaats. We hebben momenteel een kopgroep van vier: Mikkel Honoré (EF Education-EasyPost), Filippo Fiorelli (VF Group-Bardiani CSF-Faizanè), Andrea Pietrobon en Mirco Maestri (beiden Polti Kometa). Door het werk van Lidl-Trek en Soudal Quick-Step wordt hun voorsprong voorlopig niet groter dan twee minuten.

‘Tricky’ finale
De finale van de achttiende etappe is behoorlijk ’tricky’ volgens Milan. “We hebben wat bochten in de laatste kilometer en wat verkeerseilanden in de laatste vier kilometer. Zoals altijd zal het cruciaal zijn om daar van voren te zitten. We zullen zien hoe het gaat, elke sprint is anders. Ik hoop bij de laatste bocht in tweede of derde positie te zitten. Dat zou het beste zijn. Aangaan op 150 meter van de streep is hier goed.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.