Wout van Aert wil zich ‘smijten’ in openingsrit Tour of Norway: “Eerste test om te kijken waar ik sta”
foto: Cor Vos
donderdag 23 mei 2024 om 15:03

Wout van Aert wil zich ‘smijten’ in openingsrit Tour of Norway: “Eerste test om te kijken waar ik sta”

Wout van Aert maakt vandaag zijn rentree in de Tour of Norway, nadat hij bijna twee maanden aan de kant stond vanwege een zware val in Dwars door Vlaanderen. Van zenuwen waren voor de start van de lastige openingsrit geen sprake. “Ik heb goesting om eraan te beginnen”, zei hij voor de camera van VTM.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het is heel mooi weer en een mooie omgeving, dus het is aangenaam vertoeven hier”, aldus de renner van Visma | Lease a Bike, die woensdag de finale van de openingsrit verkende. De etappe finisht in Voss Resort, bovenop een klim van vier kilometer aan 5,6 procent gemiddeld. “Het is een heel mooie, zware finish. Maar het is alsnog een korte inspanning. Het is jammer dat ik niet over mijn beste benen beschik, maar het is een eerste goede test om te kijken waar ik sta.”

“Ik ben wel van plan om me te smijten en zo lang mogelijk aan te haken of misschien iemand van de ploeg te helpen. Het is nog een beetje afwachten hoe het uitvalt”, aldus Van Aert. “Er is nog wel wat onzekerheid, maar dat maakt het ook wel gemakkelijk en relaxed om hier te starten. Ik probeer er gewoon niet teveel over na te denken en het gewoon te nemen zoals het gaat.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.