Wout van Aert voorzichtig na zware revalidatie: “Olympische Spelen zijn realistischer dan de Tour”
foto: Cor Vos
woensdag 22 mei 2024 om 20:21

Wout van Aert voorzichtig na zware revalidatie: “Olympische Spelen zijn realistischer dan de Tour”

Wout van Aert maakt donderdag zijn rentree in het peloton na zijn zware val in Dwars door Vlaanderen. Na lange tijd revalideren keert de kopman van Visma | Lease a Bike terug in competitie in de Ronde van Noorwegen. “Het is een leuk gevoel om weer renner te zijn”, vertelt Van Aert in gesprek met Sporza.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van Aert is echter nog steeds niet verlost van al zijn fysieke klachten. “Ik kan pijnvrij fietsen, maar daarna heb ik wel nog vaak last. Het is dus nog niet helemaal vergeten. Vooral mijn ribben geven spanning op je spieren, waardoor je pijn krijgt aan je rug als je lang op je fiets hebt gezeten.”

‘Pas twee weken geleden is het gekeerd’
De Belg wilde aanvankelijk vroeger weer wedstrijden rijden, maar dat was niet mogelijk. “Het heeft langer aangesleept dan ik had gedacht of gehoopt. Ik heb het onderschat. In mijn hoofd was enkel die sleutelbeenbreuk blijven hangen als verdict. De revalidatie ging op en af, omdat ik af en toe een weerslag had. Het was moeilijk om te aanvaarden. Ik was het beu om de koers op tv te moeten bekijken.”

“Ik vermoed dat ik sowieso niet te genieten was, al leek dat vanuit mijn perspectief nog mee te vallen. Tot Parijs-Roubaix. Dat was een heel moeilijke dag. Toen besefte ik dat ik nog heel ver af stond van koersen”, aldus Van Aert. “Pas twee weken geleden is het gekeerd, toen ik naar Spanje ben vertrokken op stage. Daarvoor heb ik wel elke dag kunnen fietsen, maar vanaf Spanje kon ik ook trainen.”

Van Aert: “Ik ga alleen naar Parijs als ik op topniveau ben”
De lastige revalidatie heeft ervoor gezorgd dat Van Aert zonder al te veel ambities start in Noorwegen. “Het liefste zou ik natuurlijk hier vier ritten willen winnen en vanaf dan ook nog alles meepakken. Maar dat ik jammer genoeg niet realistisch. Hopelijk kan ik met vertrouwen naar huis keren om dan in de zomer weer in de allergrootste koersen – waar ik, denk ik, thuishoor – weer voor winst mee te doen.”

Tot slot blikte de Belgische kampioen tijdrijden vooruit op zijn plannen na de Ronde van Noorwegen. “De Tour? Dat is enkel in het allerbeste geval een optie. De Olympische Spelen zijn realistischer. De tijdrit is over 2 maanden. Daar heb ik nog het minst over getwijfeld. Maar ik ga alleen naar Parijs als ik op topniveau kan presteren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.