Na gedwongen rustperiode staat Arnaud Démare voor rentree
foto: Cor Vos (archief)
maandag 6 mei 2024 om 19:44

Na gedwongen rustperiode staat Arnaud Démare voor rentree

Arnaud Démare staat op het punt om zijn rentree te maken in het peloton. De Fransman van Arkéa-B&B Hotels kampte met hevige vermoeidheid en besloot daarop een rustperiode in te lassen. “Ik voel me nu met de dag beter worden”, aldus Démare, die zal deelnemen aan de Vierdaagse van Duinkerke (14-19 mei).

Démare was bezig aan een teleurstellende voorjaarscampagne. De 32-jarige coureur reed nog wel naar topvijfklasseringen in de Trofeo Palma en de Volta ao Algarve, maar kwam in zijn andere wedstrijden niet in het stuk voor. Wat bleek nu: de sprinter kampte met vermoeidheidsverschijnselen. “Uit onderzoek is gebleken dat Arnaud kampt met hevige vermoeidheidsklachten, wat ook een verklaring is voor zijn mindere gevoel en presteren.”

Nu voelt Démare zich echter weer klaar om een rugnummer op te spelden. “Ik heb twee weken volledig gerust. Ik voelde dat mijn lichaam het nodig had. Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat testen uit te voeren. De conclusie: ik had last van algemene vermoeidheid. Het was dus de juiste beslissing om de pauzeknop in te drukken en te rusten.”

Voelt de ervaren coureur zich inmiddels weer helemaal de oude? “Je gaat na een dergelijke pauze altijd weer terug naar de basis. Dat begint met algemene trainingen, gevolgd door specifieke trainingssessies. Het lijkt een beetje op het bouwen van een huis. Je begint met de fundering en gaat dan verder bouwen. Ik voel me als een hardloper die opnieuw gaat trainen en elke dag beter wordt.”

Démare kijkt ernaar uit om weer te koersen, in een voor hem bijzondere wedstrijd. “De Vierdaagse van Duinkerke is een belangrijke koers, het brengt mooie herinneringen naar boven. Ik zal de wedstrijd aanvatten als een klassieker en dus elke dag voluit koersen. Mijn doelstellingen voor de komende weken en maanden blijven onverminderd hoog.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.