Lucinda Brand en Daan Soete boeken gravelzege in Aken
Foto: Leon van Bon/3RIDES
zondag 12 mei 2024 om 19:40

Lucinda Brand en Daan Soete boeken gravelzege in Aken

Daan Soete en Lucinda Brand hebben de Duitse manche van de Gravel World Series in Aken naar hun hand gezet. Daar wonnen ze respectievelijk de 3Rides Gravel Race bij de mannen en vrouwen elite.

Bij de mannen werd het naar goede gewoonte een Belgisch-Nederlands onderonsje, waarbij vooral de troepen van Deschacht-Hens-Maes extra gedreven waren. Twee weken terug wonnen ze ook al de Gravel World Series-manche in Valkenburg, wat voor Toon Aerts zijn eerste zege sinds zijn schorsing betekende.

Aerts tekende ook hier in de kopgroep present, net als ploegmaat Brent Clé. Zij namen het op tegen onder andere TotalEnergies-prof Dries Van Gestel, ex-renner Greg Van Avermaet en Nederlanders Piotr Havik, Axel van der Tuuk en Mees Hendrikx. Toch was het uiteindelijk Duitser Frederik Raßmann – een specialist die eerder dit jaar nog de gravelrace in Sardinië won – die Soete het dichtst kon bedreigen.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Lucinda Brand, die in Duitsland hervatte na een druk voorjaar. De renster van Baloise Trek Lions en Lidl-Trek moest afrekenen met Rosa Klöser en Lore De Schepper. Al vielen met Sanne Cant en Lorena Wiebes de grootste namen juist naast het podium.

Gran Fondo
Met Jordy Vermeulen was er trouwens nog een Nederlandse laureaat. De 22-jarige Nederlander van Wilvo Group-TWC De Kempen werd de eerste winnaar van een UCI Granfondo in Duitsland. Tussen Aken en Lake Rursee moesten 120 kilometer worden afgelegd door de meer dan tweeduizend starters. De snelste vrouw werd eveneens een Nederlandse, in de persoon van Arianna Pruisscher.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.