Ilan Van Wilder zakt in klassement Romandië, maar is wel tevreden: “Word beter in WorldTour-koersen”
foto: Cor Vos
zaterdag 27 april 2024 om 17:47

Ilan Van Wilder zakt in klassement Romandië, maar is wel tevreden: “Word beter in WorldTour-koersen”

Ilan Van Wilder kon de beste klimmers niet volgen in de koninginnenrit van de Ronde van Romandië. Hij kwam als zevende over de streep en zakte zo twee plaatsen in het algemeen klassement, van plek twee naar vier. Toch is hij tevreden met de uitslag, laat hij weten op de site van Soudal Quick-Step.

“Het was een brute dag, met een hoog tempo vanaf de eerste klim”, begint Van Wilder zijn verhaal. “Gelukkig had ik de steun van het team, en van Julian (Alaphilippe, red.) in het bijzonder. Hij was bijna de hele dag bij me.”

Het verschil werd uiteindelijk gemaakt op de slotklim naar Leysin (13,4 km aan 6,1%). Van Wilder moest hier relatief vroeg afhaken, maar kwam toch nog als zevende boven, op 31 seconden van ritwinnaar Richard Carapaz. “Het was voor iedereen zwaar op de laatste beklimming. Ik kwam wat tekort om de beste renners te volgen, maar vond snel mijn eigen tempo en kon dat volhouden tot de finish. Al met al ben ik tevreden met dit resultaat, want het laat zien dat ik beter word in WorldTour-koersen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.