INEOS Grenadiers en Jayco AlUla brengen ieder tweetal kanshebbers aan de start in Luik
foto: Cor Vos
vrijdag 19 april 2024 om 12:32

INEOS Grenadiers en Jayco AlUla brengen ieder tweetal kanshebbers aan de start in Luik

Voor INEOS Grenadiers en Jayco AlUla is het te hopen dat deze zondag hun kopmannen beter bestand zijn tegen de weersomstandigheden dan in de Waalse Pijl. In Luik kiezen de ploegen weer respectievelijk voor Tom Pidcock en Michael Matthews als kopmannen. Al brengen de formaties ten opzichte van woensdag ook nieuwe kanshebbers aan de start.

Voor INEOS Grenadiers was de Waalse Pijl er eentje om snel te vergeten. Na een euforisch gevoel in de Amstel Gold Race moest kopman Tom Pidcock al vroeg afhaken. Geen van de renners van de Britse ploeg haalde de finish. In Luik mogen Pidcock en zijn ploegmaats een nieuwe poging wagen. De Brit krijgt wederom Ethan Hayter, Omar Fraile, Brandon Smith Rivera, Michał Kwiatkowski en Laurens De Plus aan zijn zijde.

De enige nieuwe naam in de ploeg is niemand minder dan Egan Bernal. De Colombiaan is dit seizoen weer helemaal terug en toonde in rittenkoersen als O Gran Camiño en de Ronde van Catalonië zijn goede vorm. Deze zondag debuteert hij in Luik-Bastenaken-Luik.

Voor Jayco AlUla kunnen we het voorgaande simpelweg herhalen. Niemand over de finish in de Waalse Pijl, nieuwe poging in Luik. Daarbij gelden Michael Matthews en Simon Yates als de vooruitgeschoven pionnen. Waar Matthews na een lang voorjaar probeert ook in de Ardennenklassiekers nog te scoren, komt Yates juist weer terug. De Brit deed twee keer eerder mee aan LBL. Een 39e stek was het beste resultaat.

De twee kopmannen krijgen ter ondersteunding Jan Maas, Anders Foldager, David de Pretto, Mauro Schmid en Filippo Zana aan hun zijde. Laatstgenoemde mag zelf ook niet uitgevlakt worden op dit terrein. De Italiaan debuteert in het monument, maar zou in principe zelf ook kunnen presteren.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.