INEOS Grenadiers trekt met twee oud-winnaars naar Giro d’Italia
Richard Carapaz in actie - foto: Cor Vos
vrijdag 31 december 2021 om 09:36

INEOS Grenadiers trekt met twee oud-winnaars naar Giro d’Italia

Update Het staat nog niet definitief op papier, maar de kans is groot dat Richard Carapaz en Tao Geoghegan Hart volgend jaar aan de start zullen verschijnen van de Giro d’Italia. Dat verklapt oud-renner Matteo Tosatto, tegenwoordig ploegleider bij INEOS Grenadiers, in gesprek met Bici.PRO.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Britse miljoenenformatie moet zijn definitieve selectie voor de Italiaanse ronde nog samenstellen, maar Tosatto heeft het al snel over Carapaz, de Girowinnaar van 2019, en Hart, die in 2020 wist te zegevieren in de Italiaanse ronde. “Het is geen mysterie, ik denk dat Carapaz onze leider zal worden. Daarnaast hebben we ook nog Hart. Dat is voor nu de situatie, maar we zullen in januari de programma’s helemaal uitstippelen.”

Sterrenensemble 
Wat wel vaststaat, is dat Tom Pidcock volgend jaar voor het eerst de Giro d’Italia zal betwisten. De Britse alleskunner krijgt in de Italiaanse ronde een vrije rol. In de sprints rekent de ploeg dan weer op Elia Viviani, die volgend jaar opnieuw zal uitkomen voor INEOS Grenadiers. Viviani zal in de vlakke etappes kunnen rekenen op steun van de Britse kampioen Ben Swift, die zich de voorbije jaren ook heeft ontpopt tot een meer dan uitstekende klimmer.

Tosatto rept met geen woord over de (eventuele) aanwezigheid van Richie Porte, maar toch is de kans groot dat de Australiër in 2022, zijn afscheidsjaar, weer eens zal deelnemen aan de Giro. In deze ronde beleefde hij zijn doorbraak: in 2010 werd hij in het shirt van Saxo Bank vanuit het niets zevende in het eindklassement. Hij nam ook de jongerentrui mee naar huis. “Als ik de cirkel daar kan rondmaken, zou dat een droom zijn. Ik heb altijd van de Giro genoten”, aldus Porte.


Update 12.15 uur

Richard Carapaz heeft via zijn Instagram-pagina laten weten dat hij volgend jaar zal starten in de Giro d’Italia. De klimmer uit Ecuador is zijn ploeg INEOS Grenadiers dankbaar voor het vertrouwen. De 28-jarige Carapaz hoopt in 2022 voor een tweede keer eindwinnaar te worden van de Italiaanse ronde. In 2019 bleef hij in het eindklassement Vincenzo Nibali en Primož Roglič voor.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.