Jan Bakelants (4e): “Ik voelde mij wel wat geviseerd”
foto: Cor Vos
dinsdag 22 september 2020 om 19:35

Jan Bakelants (4e): “Ik voelde mij wel wat geviseerd”

Jan Bakelants was een van de hoofrolspelers van het BK in Anzegem. De renner van Circus-Wanty Gobert maakte deel uit van de goede vluchtgroep, maar moest genoegen nemen met een vierde plaats. “Het was een rare koers. Ik voelde mij vandaag wel wat geviseerd”, zo klonk het na de finish.

“Het ging heel erg snel van bij de start. Op de Muur van Geraardsbergen was er toch al een vrij grote versnelling in het peloton. We zaten met de belangrijkste mannen van de ploeg goed mee. De koers is vervolgens nog redelijk lang in gang gebleven. Alle ploegen reden op elkaar en iedereen had schrik om de slag te missen.”

“Ik voelde wel dat ik op mijn hoede moest zijn”
“Het ging heel erg snel, we reden aan een gemiddelde van 45 kilometer per uur richting Anzegem”, aldus Bakelants. “Ik voelde wel dat ik op mijn hoede moest zijn. Je voelt dat er een belangrijke ontsnapping kan wegrijden, als alle ploegen elkaar neutraliseren. Door het snelle tempo kan het daarachter dan heel hard stilvallen. Dat was het geval vlak na de eerste passage aan de finish.”

Circus-Wanty Gobert had aanvankelijk twee renners mee in de (goede) vluchtgroep. “Maar dat vond ik niet genoeg en dus ben ik er in extremis nog naartoe kunnen rijden. Alle ploegen hadden vervolgens een mannetje mee waarop ze durfden te gokken. De voorsprong groeide vervolgens vrij snel. Toen wist ik dat dit de goede slag kon zijn.”

foto: Cor Vos

“De plaatselijke ronde was glooiend, maar niet superlastig”
Bakelants probeerde in de finale de koers naar zijn hand te zetten, maar zag Dries De Bondt op een cruciaal moment wegrijden. “De plaatselijke ronde was glooiend, maar niet superlastig. Ik voelde mij wel wat geviseerd vandaag. Ik denk dat ik van voren wel een van de grootste namen was. Ik moest het proberen op de Tiegemberg, maar ze zaten al redelijk snel weer op het wiel.”

“Helaas zat ik iets te ver bij het opdraaien van de Schernaai. Ik maakte mij niet heel erg ongerust toen Pieter Serry en De Bondt gingen, maar Serry schoof weg en in die verwarring is De Bondt blijven doorgaan. Ik bleef een beetje hangen op honderd meter, maar niemand toonde meer de overgave om het gat te dichten.

“Wel een beetje een frustratie dat ik nét niet het podium haal”
“Ik probeerde het gat nog te dichten, maar het was allemaal net niet lastig genoeg. Toen De Bondt honderd meter voorsprong had op de Tiegemberg wist ik wel dat het allicht voorbij was. We hebben het wel goed geprobeerd, maar het is wel een beetje een frustratie dat ik nét niet het podium haal. Het is wat het is.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.