Jan Bakelants, Peter Sagan, David Gaudu, Danny van Poppel, Sacha Modolo
woensdag 31 januari 2018 om 20:00

Jan Bakelants, Peter Sagan, David Gaudu, Danny van Poppel, Sacha Modolo

In de rubriek WielerFlits kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder anderen over Jan Bakelants, Kuurne-Brussel-Kuurne en Danny van Poppel.

Bakelants centimeter korter na zware val

Jan Bakelants werkt momenteel aan zijn herstel na zijn zware val in de Ronde van Lombardijen. Daarbij liep de Belg zeven gebroken ribben, twee gebroken dorsale wervels en twee gebroken lendenwervels op. Sindsdien voelt zijn oude fietspositie niet meer fijn en gisteren kwam de oorzaak aan het licht. “Nu blijkt dat ik één centimeter korter ben geworden door de breuken”, schreef hij op Instagram. “Experts van het Energy Lab en hun professionele instrumenten hebben me geholpen aan een nieuwe comfortabele positie.” Bakelants hoopt zijn comeback te maken in de Ronde van Catalonië.


Sagan op het witte paard

Belgische voorjaarskoersen pakken jaarlijks uit met haar poster, zo ook Kuurne-Brussel-Kuurne dit jaar. De kasseienkoers heeft wereldkampioen Peter Sagan op het schild, of eigenlijk het paard gehesen, zoals de foto’s ons doen herinneren aan de tijd van Napoleon. De kop bovenop de poster luidt: Where legends conquer.


David Gaudu in WorldTour-rondes van een week

De jong piepjonge David Gaudu mag zich na zijn sterke openingsseizoen verder ontwikkelen. FDJ heeft vandaag het koersprogramma van de vinnige klimmer bekendgemaakt voor de eerste helft van het seizoen. De 21-jarige Gaudu opent in de Tour de Provence. Daarna volgen Boucles Drôme-Ardèche, de Ronde van Catalonië, de Waalse Pijl en de Ronde van Romandië en het Critérium du Dauphiné. Vorig jaar baarde Gaudu opzien met een negende plek in de Waalse Pijl.


Van Poppel in rijtje met Mollema en Boom

De eerste Nederlandse UCI-zege van 2018 is binnen. 31 januari gaat de boeken in als de dag dat Danny van Poppel als eerste Nederlander wist te winnen in deze jaargang. Hij volgt Bauke Mollema op, die vorig jaar in de Vuelta a San Juan wist te winnen. De laatste zes ‘eerste zeges’ werden in januari behaald. In 2012 was het wachten tot 10 februari. Toen was het Michel Kreder die raak schoot in de Tour Méditerranéen.


Kopmannen Wanty op het asfalt

Wanty-Groupe Gobert had iets anders voorgesteld van de eerste dag in de Ster van Bessèges. De Belgische ploeg ging onder andere met nieuwe sprinter Timothy Dupont naar de Franse rittenkoers, maar hij kwam ten val. Ook Guillaume Van Keirsbulck en Pieter Vanspeybroeck kwamen ten val. Laatstgenoemde heeft een wond op zijn linkerknie en veel schaafwonden aan zijn linkerzij. Dupont en Van Keirsbulck zijn gevallen ‘zonder erg’. Overigens was de beste Wanty-renner in de daguitslag een Nederlander: Wesley Kreder op plek 23.


Modolo verontschuldigt zich na crash, maar twijfelt over morgen

In de Ronde van Valencia was Sacha Modolo de kopman van EF Education First-Drapac voor de openingsrit, maar de Italiaan kwam in de slotfase ten val. Ook zijn loods Tom Van Asbroeck viel en raakte geblesseerd. Op Twitter verontschuldigt Modolo zich bij zijn nieuwe ploeggenoten. “Het spijt mij van de valpartij. Gelukkig is niets gebroken. Goed werk Daniel McLay”, richt hij zich tot zijn ploeggenoot die vierde werd, achter winnaar Danny van Poppel. “Morgen is het lastig (vijf beklimmingen, red.), maar ik ga het proberen.”

https://twitter.com/SachaModolo/status/958751185783132161

https://twitter.com/sepvanmarcke/status/958771818889928704

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
31 januari 2018 22:33
Die poster van Kuurne is echt mokerhard!
1 februari 2018 10:33
Sagan rijdt toch niet mee in KBK...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.