Jan Bakelants beëindigt zijn seizoen na positieve coronatest
foto: Cor Vos
zaterdag 10 oktober 2020 om 14:20

Jan Bakelants beëindigt zijn seizoen na positieve coronatest

Update Jan Bakelants is positief getest op het coronavirus, nadat hij vrijdag na een training enkele lichte symptomen kreeg. De ervaren renner van Circus-Wanty Gobert blijft zeven dagen in quarantaine en komt dit seizoen niet meer in actie.

Bakelants had dinsdag, daags voor de Brabantse Pijl, een negatieve coronatest afgelegd. Nadien kon hij zonder problemen de heuvelklassieker betwisten, voordat hij woensdagavond terugkeerde naar huis. Donderdag heeft hij nog zonder klachten kunnen trainen. Vrijdag trainde hij opnieuw in zijn eentje, maar had vervolgens bij thuiskomst enkele lichte symptomen. Daardoor onderging hij wederom een test en die bleek positief.

Daarop werd de 34-jarige renner uit de kern van de ploeg gehaald en in isolement gebracht. Geen enkel lid van het team heeft contact gehad met hem na zijn terugkeer naar huis na de Brabantse Pijl en alle coronatesten van dinsdagavond waren negatief, dus wordt geen enkele andere renner uit de Belgische formatie in quarantaine gebracht. Wel wordt de hele ploeg, in lijn met het protocol van de UCI, opnieuw getest voor de komende wedstrijden.

Isolement
“De gezondheid van Jan is goed en de symptomen blijven beperkt”, laat ploegdokter Joost De Maeseneer weten via het team. “Conform aan het medische protocol van ons team en de UCI zal Jan thuis gedurende zeven volgende dagen in isolement blijven. Hij zal in het seizoen 2020 naar verwachting niet meer in competitie verschijnen.” Bakelants was normaal gesproken van start gegaan in Gent-Wevelgem, maar is voor die koers vervangen door Ludwig De Winter.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.