Jan Bakelants moet opgeven in Ronde van Catalonië
foto: Cor Vos
dinsdag 23 maart 2021 om 12:50

Jan Bakelants moet opgeven in Ronde van Catalonië

Update Jan Bakelants finishte maandag als 164ste in de openingsetappe van de Ronde van Catalonië, op ruim 23 minuten van ritwinnaar Andreas Kron. De ervaren coureur van Intermarché-Wanty-Gobert blijkt onderweg te zijn gevallen op zijn knie. “Onze osteopaat zal hem onderzoeken en bekijken of hij morgen opnieuw kan starten”, reageert ploegleider Valerio Piva.

De valpartij van Bakelants gebeurde na zestig kilometer in de koers. “Dat is een zware slag, want we rekenden op hem deze week. Bovendien zijn Louis Meintjes en Jan Hirt ziek sinds enkele dagen”, zegt Piva. Geen goede dag dus voor Intermarché-Wanty-Gobert in Catalonië. “Ik zal er geen doekjes om winden, deze eerste rit was zwaar.”

“Ik onthou wel dat Simone Petilli bij de beteren was en in de laatste 25 kilometer meedeed aan het gevecht. De tijdrit van morgen zal een ideale gelegenheid zijn om weer bij onze positieven te komen en zo goed mogelijk van deze rit te herstellen”, vertelt de ploegleider van de Belgische WorldTour-ploeg. (22 maart, 18.26 uur)


Update

Jan Bakelants zal vandaag niet meer aan de start verschijnen van de Ronde van Catalonië. De ervaren renner van Intermarché-Wanty-Gobert heeft te veel last van zijn knie, nadat hij maandag ten val kwam in de openingsetappe van de Catalaanse rittenkoers. De ploegartsen zullen zijn situatie de komende dagen monitoren, zo meldt de ploeg via Twitter. (23 maart, 12.50 uur)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.