Jan Bakelants valt opnieuw in Lombardije: “Om zot van te worden”
foto: Cor Vos
zondag 13 oktober 2019 om 13:40

Jan Bakelants valt opnieuw in Lombardije: “Om zot van te worden”

Jan Bakelants kwam twee jaar geleden zwaar ten val tijdens de Ronde van Lombardije, maar gisteren werd de Belg andermaal opgeschrikt door een crash. En opnieuw gebeurde het in de afdaling van de Sormano. “Het is om zot van te worden. Een ding weet ik wel: ik keer nooit meer terug naar deze koers”, aldus een geëmotioneerde Bakelants.

Twee jaar na zijn zware crash – Bakelants viel in een ravijn en liep meerdere breuken op – ging het opnieuw mis in de verraderlijke afdaling van de Sormano. “Maar dit keer gebeurde het aan het einde van de afdaling. Ik weet niet waarom ik viel. Mijn voorwiel schoof plots weg en ik lag op de grond. Ik reed op dat moment zonder risico’s”, zo citeert Het Nieuwsblad.

Bakelants liep bij zijn crash enkele schaafwonden op, maar kon zijn weg vervolgen. De 33-jarige renner finishte uiteindelijk als 109e en laatste, op 25 minuten van winnaar Bauke Mollema. “Het was echt een vreemde valpartij. De schade valt mee, maar ik heb schaafwonden op plekken waar ik nog nooit schaafwonden heb gehad. Het moet kortom een rare crash zijn geweest.”

Bakelants beseft wel dat hij geluk heeft gehad. “Zeker als je kijkt naar mijn helm. Het is ontzettend jammer, maar het had dus veel erger kunnen zijn. Het is wel om zot van te worden. Ik kan niet begrijpen dat het opnieuw gebeurde in de afdaling van de Sormano. Ik was naar Lombardije gekomen om mijn zware val definitief te vergeten, maar dit is een anticlimax van jewelste.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.