zondag 25 maart 2018 om 19:47

Jan Boven: “Dit zijn leermomenten voor Danny van Poppel”

LottoNL-Jumbo-ploegleider Jan Boven stond na afloop van Gent-Wevelgem met dubbele gevoelens. Dat zegt hij tegen WielerFlits. “Een beetje teleurgesteld over het resultaat, maar de manier waarop we gekoerst hebben en waarop we ons hebben getoond, was heel erg goed”, geeft Boven aan.

Dylan Groenewegen was de kopman binnen de Nederlandse WorldTour-formatie, maar voor het eerst dit seizoen reed hij samen met Danny van Poppel, die ook zijn kans mocht gaan. “Dylan zat goed goed in de koers en Danny super. Uiteindelijk zit Danny in de groep mee en kan je voor de overwinning sprinten in die groep, maar die moet op achttien kilometer van de streep lossen. Helemaal leeg gereden. Dat is jammer, want daarmee hoop je als rappe man mee te kunnen doen in de sprint”, beschrijft Boven.

Van Poppel deed meerdere kopbeurten in de favorietengroep die na de Kemmelberg was gevormd. Boven zegt dat de ploegleiding aangaf dat niet te doen. “Het is altijd chaotisch, ook voor hem natuurlijk. Voor Danny is het ook de eerste keer dat hij koersen op die manier rijdt. Hij heeft hier nog nooit goed gereden. Dat zijn leermomenten”, aldus de ploegleider. Uiteindelijk eindigde Timo Roosen (38e) als beste renner van de ploeg, op ruim drie minuten van winnaar Peter Sagan.

Bekijk de volledige video, waarin Boven ingaat op de favorietenstatus van Dylan Groenewegen en hoe de sprintkopman zich kan ontwikkelen in de klassiekers.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
84 Reacties
Sorteer op:
25 maart 2018 19:54
Tja foutje bedankt. Zonde want hij zat er zo mooi bij. Ik zat wel te balen toen ik hem zag lossen nadat hij daarvoor paar keer snoeihard de kop overnam. Iets te overmoedig helaas.
25 maart 2018 19:55
Dit soort koersen heeft hij nodig om weer renner te worden, na twee jaar verpieteren bij Sky. Mooi om hem zo gretig te zien. En goed om te horen dat het gewoon op was, toen hij moest lossen.
25 maart 2018 20:03
Ok... prima dat je het positief opvat dat Van Poppel erbij zat op de Kemmel, maar een dubbel gevoel hebben? Hoezo dubbel? Geen resultaat, terwijl een van de twee kopmannen in de perfecte situatie zat. Dat is dan gewoon ruk natuurlijk. Sowieso heel dom gekoerst. Ik zag Roosen ook de hele tijd op kop rijden en op het belangrijkste moment zit ie er niet bij.
25 maart 2018 20:07
Wat een dooddoener "leermomenten". Meerdere kopbeurten? Voor de wind gelost voelt gewoon niet goed. De Roompotters hadden al 200 km op kop gereden en deden ook nog gewoon een aantal kopbeurten.
25 maart 2018 20:10
Ik denk dat Boven intern een stuk kritischer zal zijn geweest, in de media je renner afbranden is geen goed idee...
25 maart 2018 20:12
Ja, niet bijster slim van Danny om zo veel op de kop te rijden, gewoon mee rijden was voldoende geweest met oog voor Sagan en Viviani.
25 maart 2018 20:12
Niks leermoment en dat geeuwige dubbelgevoel, ga eens trainen bij Roompot want van een leerproces word je fysiek niet sterker, als je moet afhaken kom je gewoon tekort, quite simple.
25 maart 2018 20:18
Stelletje internethelden hier. Jonge coureur maakt fout en meteen zijn de rapen gaar. Jammer voor hem dat hij er na een kopbeurt af wordt gereden. Hoort er ook bij.
25 maart 2018 20:19
Haha voor het eerst dit jaar rijdt Roompot een fatsoenlijke koers en gelijk moet TLJ trainen bij Roompot
25 maart 2018 20:19
Ja inderdaad trainen bij roompot :')
25 maart 2018 20:22
@Schip: trainen bij Roompot? Misschien moet je nog even het interview teruglezen met Berden de Vries.
25 maart 2018 20:27
Skylimit +1
Van Poppel reed opvallend goed mee op kop totdat hij werd gelost.
25 maart 2018 20:33
Als ik zijn resultaten zo zie, moet Wippert eens dringend gaan trainen bij Roompot.
25 maart 2018 20:37
1 goede dag en Roompot is meteen heilig. De waanzin van de dag regeert weer...
25 maart 2018 20:39
Dit is het mooie van koersen met een langere afstand. De mannen komen bovendrijven en de jongens haken af.
25 maart 2018 20:41
Meer de waanzin van schippie en schippie, ...
25 maart 2018 20:44
Wat xistnc zegt. Als je toch twee jaar in een keurslijf hebt gezeten, waar je op die leeftijd juist grote stappen had moeten maken, doet hij het nu toch prima? Wat een gezeik weer hier.
25 maart 2018 20:53
Ook in een keurslijf kun je je ballen eraf trainen, nu heeft SKY het weer gedaan, 250km kop rijden is gewoon niet besteed aan ze, altijd die mantel der liefde, het houdt niet op..
25 maart 2018 20:53
Balen voor Danny, maar ik vond het beter dan verwacht. Ik begrijp de vergelijking met Roompot niet. Die jongens reden schitterend, maar op een andere manier. Of had iemand DvP in de vroege vlucht verwacht?
25 maart 2018 21:08
@LJ Roosen reed inderdaad regelmatig op kop maar keek daarbij meer achterom dan voor zich uit. Waarschijnlijk i.v.m "kopman"DVP. Op het moment suprême was hij echter niet aanwezig.Jammer.
25 maart 2018 21:08
We hebben in 3 maanden TLJ al meer van Danny gezien dan die hele twee jaar ervoor. Ik althans. Give the guy a break, en geef hem wat tijd voor dat je hier weer de alleswetende ex top sporter uit loopt te hangen. Als het alleen maar om hard trainen en roeien zou gaan was de koers lang niet zo aantrekkelijk.

edit wf: niet doen
25 maart 2018 21:13
Dus hij is mee, geeft een sterke indruk en draait mooi mee rond in de waaier om dan door een ploegleider die lekker uit de wind in de auto zit te horen krijgen dat hij niet moet meedraaien om er dan op het kantje af te worden gereden.

Het leergeld mag zijn dat hij niet meer moet luisteren naar de ploegleider want die maakt hier de fout. Meedraaien in dit soort situaties kost minder kracht dan op het kantje zitten vanachter. Hij zat te ver en moest tot twee keer toe een gat dichtrijden omdat er enkele vroege vluchters niet meer mee konden.

Zo zelf eens in een amateur koers hier in Zeeland een halve koers op kop meegedraaid en toen ik achterom keek zag ik nog 30 a 40 man in het wiel. Ik was toen bang dat ik nutteloos krachten aan het verspelen was en ging wat verder naar achteren zitten om erachter te komen dat ze daar 1 voor 1 eraf vlogen. Zo ook ik toen haha.
25 maart 2018 21:22
@horsm de vergelijking met de mannen van Roompot is wel degelijk belangrijk in dit geval omdat bijvoorbeeld een Brian hier gewoon mee rond draait puur omdat hij weet dat het veiliger is om in de waaier te rijden dan vanachter op het kantje. Brian doet dit vol en heeft ook nog jus in de benen om een aanval te plaatsen en dat na zoveel km in de kopgroep. Als van Poppel gewoon vooraan was gebleven was hij er nooit afgereden. Stuk zitten ze allemaal dat kon je duidelijk zien dus dat hij zegt leeg te zijn is logisch maar als je ziet dat hij tot twee keer toe vanachter een gat op het kantje moet dichtrijden dan is dat de fout.
25 maart 2018 21:31
Jammer @ Schip ... Begint steeds meer de troll-kant op te gaan. Welke mantel der liefde? Boek lekker een vakantie bij Sunweb.

Hele fraaie koers gezien van de TLJ mannen, maar dikke BOEBOE want ze reden geen top 20 en Roompot wel. Nou ik heb genoten van allebei de Nederlandse ploegen. Het was oorlog en niet in de laatste plaats dankzij de Nederlanders.
25 maart 2018 21:41
@ schipperaar jammer dat jij daar niet reed. Dan was het vast goed gekomen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.