‘Jan Ullrich opgepakt in Duitsland na mishandeling prostituee’
foto: Sirotti
vrijdag 10 augustus 2018 om 13:52

‘Jan Ullrich opgepakt in Duitsland na mishandeling prostituee’

Jan Ullrich zakt dieper en dieper. De gevallen Tour de France-winnaar van 1997 kwam vorige week in het nieuws nadat hij was aangehouden op Mallorca, het eiland waar hij woont. Hij erkende een drugs- en drankprobleem en zou vrijdag beginnen met een afkicktherapie in Duitsland. Volgens Bild ging het in Frankfurt echter opnieuw mis.

Volgens de grootste boulevardkrant van Europa zou de 44-jarige Duitser op de vroege vrijdagmorgen een prostituee gewurgd hebben. Dat zou zijn gebeurd na een feest in een luxehotel. Het zou uit de hand gelopen zijn, waarna Ullrich de vrouw zodanig hard wurgde dat het haar zwart voor de ogen werd. De politie heeft hem daarna in de boeien geslagen voor het mishandelen en verwonden van de vrouw. Wanneer Ullrich weer vrijkomt, is niet duidelijk. De voormalig renner van T-Mobile blijft in voorlopige hechtenis.

RIDE Magazine
43 Reacties
Sorteer op:
10 augustus 2018 15:56
@Col du Bramont, @Scott Sunderland, @titanio82: 'Gutmensch-types'? 'Censurerende moraalridders'? 'Wieler politiek correcten'? Gaan we dat uiterst sneue taalgebruik nu ook al hier krijgen, alleen maar omdat sommigen hier Wielerflits liever niet zien als veredeld roddelblad?
Je mag het eens of oneens zijn met de manier van vermelden, maar om nu de Geenstijl-thesaurus te moeten plunderen om je punt te maken vind ik vrij smakeloos.
10 augustus 2018 15:57
Wat was Jan Ullrich? Timmerman? Bankier? Nee, wielrenner. En ook nog een van de grootste talenten ooit. Natuurlijk heeft dit met wielrennen te maken en moet dit hier gemeld worden!
10 augustus 2018 16:06
@Grobbel, ik vind Wieler politiek correcten toch wel een goeie.
10 augustus 2018 16:19
Hopelijk grijpt Lance snel in.
10 augustus 2018 16:24
Het werd niet alleen zwart voor de ogen bij Ullrich en bij de prostituee maar ook bij de redactie.
10 augustus 2018 16:30
Verzwijgen van dit soort dingen zorgt alleen maar voor meer ellende, laten we ook weer alle dopingverhalen verzwijgen. O wacht, behalve als het Sky betreft, dan breed uitmeten en die schoften voor de rest van hun leven allemaal schorsen.

Hypocriet geneuzel. Als het doping gebruik van een wielrenner het vermelden waard is, is dit het ook.
10 augustus 2018 16:46
@Grobbel,

Ik ken GeenStijl niet, geen idee waar je het over hebt maar herhaal graag nog eens mijn standpunt, dat mijn wielerbroek tot over mijn enkels afzakt van die sneue politiek correcte types die voor anderen wel gaan bepalen wat geschreven moet worden en wat normen en waarden zijn.
Ik mag dan ook hopen dat soort types lekker een kopje groene thee gaan drinken en dan op hun fixie bike naar een cafe gaan waar ze zich laven aan een lezing over tomatensap en hoe je binnen 15 minuten een band moet plakken :).

@titanio82,
Solcon kende ik niet maar begrijp je punt.

@opdekant1,

Ik vind de WPC's d.i. de Wieler Politiek Correcten ook wel een geslaagde uitdrukking. Zeg maar een ondersoort van de Gutmensch. Vaak woonachtig in de grote steden en behoorlijk wereldvreemd. Duikt tegenwoordig ook vaak op in landelijke omgeving en gaat dan zeuren over stankoverlast en kerkklokken die de rust verstoren.
Verder niets mee mis :), mijn vriendin is ook zo'n type.
10 augustus 2018 17:10
Der Jan moet hobby's zoeken, is beter voor hem.
10 augustus 2018 17:18
Drank drugs en en hoeren zijn toch prima hobby's?
10 augustus 2018 17:38
"politiek correct, gutmensch, theedrinken"... Allemaal in een stukje (of eigenlijk in twee keer hetzelfde stukje). Sneu.
10 augustus 2018 18:19
Misschien is het een idee om een forum topic te beginnen over de zgn roddelberichten. Het is elke keer hetzelfde liedje met de zeurpieten die willen bepalen wat er op de site verschijnt en in welke vorm.

Lees. Het. Dan. Niet.
10 augustus 2018 19:06
Lees. De. Berichten. Van. Die. Zeurpieten. Dan. Niet.
10 augustus 2018 20:17
Berichten op de site hebben een kop en kun je dus makkelijk skippen. Berichten van mensen die absurd agressief reageren als iemand om een beetje stijl vraagt hebben geen kop en kun je dus niet zomaar overslaan.
Bizar dat je meteen de woorden van de grootste asocialen gebruikt. Dan plaats je jezelf bij de mensen die honderden vrouwen dagelijks met grove verkrachtingen dreigen omdat ze zich in enig publiek debat mengen.
10 augustus 2018 20:18
Mocht iemand mijn mening willen weten: nieuws over ullrich is vele malen meer relevant dan kappes of de las cuevas.
10 augustus 2018 21:00
@ Wf Redactie
Ik blijf wel graag op de hoogte van Lief en leed van Ullrich. Liefst dagelijks.
10 augustus 2018 22:37
Had er eigenlijk tot afgelopen week helemaal geen enig benul van dat het kennelijk allemaal zo vaag met die gast ging, verbaast me ook behoorlijk moet ik zeggen.
10 augustus 2018 22:51
De NRC had het berichtje ook... Niet dat die er nooit naast zitten, maar zolang dit soort berichten beperkt blijft tot de grote namen en feitelijk gebracht wordt heeft het relevantie, en kan het dus op WF - m.i. Blijft een grijs gebied dus heb een beetje begrip voor afwijkende appreciatie...
Zo, en nu weer een slokje witte thee;-)
11 augustus 2018 00:17
Het is niet onaannemelijk dat de huidige psychische problemen van Ullrich deels te maken hebben met zijn wielrenverleden, dus ik vind berichtgeving hierover niet automatisch achterklap.
Hetzelfde geldt voor het overlijden van De las Cuevas. Heb geen cijfers voorhanden maar het zou mij niet verbazen als het percentage zelfdoden onder ex-wielrenners bovengemiddeld is.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.