Jarno Widar wint Alpes Isère Tour na machtsgreep in slotrit naar Le Bourg d’Oisans
foto: Cor Vos
maandag 27 mei 2024 om 09:08

Jarno Widar wint Alpes Isère Tour na machtsgreep in slotrit naar Le Bourg d’Oisans

Jarno Widar heeft de prestigieuze Alpes Isère Tour (2.2) op zijn naam geschreven. De 18-jarige renner van Lotto Dstny Development begon als nummer twee aan de loodzware slotrit naar Le Bourg d’Oisans, maar wist samen met José Félix Parra geletruidrager Killian Verschuren op achterstand te rijden. Parra pakte de dagzege.

Na vier dagen koers waren de verschillen in de top van het klassement van de Alpes Isère Tour nog minimaal. Widar volgde bijvoorbeeld op slechts één seconde van de Fransman Verschuren. Bovendien moest er in de slotrit nog stevig geklommen worden, want op weg naar Le Bourg d’Oisans kregen de coureurs onder meer de Col de la Porte, Col de la Morte, Col d’Ornon en Pas de la Confession (13,6 km aan 5,9%) voor de kiezen. Vanaf de top van deze laatste beklimming was het nog dertien kilometer in voornamelijk dalende lijn naar de finish.

Widar en Parra, prof bij Equipo Kern Pharma, toonden zich bergop de sterksten. Ze kwamen samen aan in Le Bourg d’Oisans, waar ze alle twee de handen in de lucht staken. Parra pakte de dagzege, Widar was zeker van de eindwinst. Het groepje met Verschuren finishte namelijk op meer dan een minuut. Parra schoof daardoor nog op naar plek twee, Tom Donnenwirth (Decathlon AG2R Development) ging zijn ploeggenoot Verschuren nog nipt voorbij en mocht zo ook mee op het podium.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.