vrijdag 22 maart 2024 om 11:43

Jasper De Buyst werd vlak voor klassiekers ziek: “Veel gerust, niet veel getraind”

Video Jasper De Buyst trekt met wat twijfels naar de klassiekerperiode. De schaduwkopman van Lotto Dstny heeft namelijk een periode van ziekte achter de rug, vertelde hij voor de start van de E3 Saxo Classic aan WielerFlits. “Ik ben wat ziek geweest de laatste weken, sinds Parijs-Nice. Een beetje vervelende timing, maar het is nu beter. Ik ben benieuwd naar vandaag.”

“Milaan-San Remo was zeker niet goed, dat voelde ik ook”, gaat hij verder. “Sindsdien heb ik ook veel gerust, niet zo heel veel getraind. Even kijken wat het geeft. het was iets meer dan een verkoudheid. Gelukkig kreeg ik geen koorts, daar ben ik al blij mee.”

“Vandaag kijk ik hoe ik mij voel, maar uiteindelijk starten we met een kopman. We hebben meer volk voor in de finale, dat ambieer ik ook, en dan zien we het wel. Na die ziekte heb ik de fout gemaakt om iets te vroeg weer beginnen trainen. Deze week voelde ik mij wel weer terug beter, dus ik kijk er naar uit om terug aan te vatten.”

Die ene kopman van Lotto Dstny is Arnaud De Lie, die de afgelopen weken vooral opviel door valpartijen. “Maar alles gaat goed. Die valpartij in Denain was niets en Le Samyn is al lang geleden, dus ik denk dat de conditie er is. Ik heb al een keer gereden tegen Mathieu en Wout, maar het is altijd speciaal. Dat zijn twee man die veel kans hebben om te winnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.