Jay Vine moet zes weken nekbrace dragen na crash in het Baskenland, maar krijgt ook goed nieuws
foto: Cor Vos
zaterdag 6 april 2024 om 15:09

Jay Vine moet zes weken nekbrace dragen na crash in het Baskenland, maar krijgt ook goed nieuws

Jay Vine was afgelopen donderdag een van de voornaamste slachtoffers van de massale valpartij in de Ronde van het Baskenland. De Australische klimmer brak daarbij een nekwervel en twee borstwervels in zijn ruggengraat, meldde zijn ploeg UAE Emirates eerder al. Nu laat het team weten dat Vine niet geopereerd hoeft te worden, maar wel zes weken een nekbrace zal moeten dragen.

“Na een MRI-onderzoek en een laatste klinische beoordeling, is er gelukkig geen operatie nodig”, zegt ploegdokter Adrian Rotunno in een persbericht van UAE Emirates. “De breuken zijn stabiel genoeg, waardoor een chirurgische correctie niet nodig is.”

Vine zal nog enkele dagen in het ziekenhuis blijven ’ter observatie en verder herstel’, aldus Rotunno. “Hij zal de komende zes weken een nekbrace dragen, maar kan vanaf volgende week wel beginnen met de algemene lichaamsrevalidatie.”

Rotunno liet in een eerdere update van UAE Emirates over de sitauties van Vine al weten dat er geen neurologische blessures (hersenen, ruggenmerg en zenuwen), andere ernstige verwondingen of een hoofdtrauma zijn geconstateerd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.