Jelle Wallays voor twee jaar naar Lotto Soudal
foto: Sirotti
maandag 21 september 2015 om 13:24

Jelle Wallays voor twee jaar naar Lotto Soudal

Het hoge woord is eruit bij Jelle Wallays. De Belg maakt eind dit seizoen de overstap van Topsport Vlaanderen-Baloise naar Lotto Soudal. Dat bevestigde hij na afloop van ploegentijdrit van het WK wielrennen in Richmond.

De 26-jarige renner hoopte vorig jaar al op contract bij een WorldTour-ploeg. Ondanks zijn zege in Parijs-Tours 2014 bleef dat uit. Dit seizoen liet hij zichzelf opnieuw opmerken in de klassiekers. Wallays won dit voorjaar Dwars door Vlaanderen.

Tijdens de Tour de France kwam de geruchtenmolen over de interesse van Lotto Soudal opgang. Wallays sprak ook met Etixx-Quick-Step en Trek, maar kiest uiteindelijk voor een verbintenis van twee jaar bij Lotto Soudal. Het enige wat nog ontbreekt is een handtekening. “Normaal gezien komt alles binnenkort in orde”, aldus Wallays tegenover Belga.

“Er is een mondeling akkoord met Lotto Soudal. Alleen de handtekening moet nog gezet worden. Ik zal er een contract tekenen voor twee jaar. Ik ben er nog niet mee bezig welke rol ik daar zal vervullen. Laat me eerst dit seizoen nog afwerken, de rest zien we volgend jaar wel. Ik ben alleszins blij en trots dat ik die overstap maak.”

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
21 september 2015 13:31
Dacht dat hij naar Trek zou gaan. Lotto Soudal wordt erg sterk in het voorjaar
21 september 2015 13:35
Dit was DE ideale versterking voor LottoNL-Jumbo. En als ik dan uit vrij betrouwbare bron begrepen heb dat LottoNL hem niet eens benaderd heeft vind ik dat meer dan een gemiste kans. Was een ideale man geweest naast Vanmarcke. Hadden ze meer gehad dan aan Campenaerts.
21 september 2015 13:38
Grappig dat je dat zegt LG, ik heb regelmatig moeten denken aan Wallays afgelopen maanden als het over versterkingen ging. Dacht alleen telkens dat die jongen wel vast zou liggen omdat zijn naam nergens viel.
Nu blijkt dus van niet joh. Bizar, voor mij misschien wel de beste van bij Topsport.
21 september 2015 13:52
Eigenlijk gek dat hij dit jaar nog voor TSV gereden heeft. Laat toch al een aantal jaren zien dat hij goed is in het klassieke werk. Zeker voor ploegen als Ettix en Lotto een zeer aantrekkelijke aanvulling, aangezien hij Belg is.
Goede keus om naar Lotto te gaan denk ik.
21 september 2015 13:58
Indrukwekkend hoeveel renners TSV de laatste jaren elk seizoen weer aan de WT levert. Ze doen goed werk daar en zijn echt een heel belangrijke schakel in het Vlaamse wielrennen.
21 september 2015 13:59
Hij zal het hard onderhandeld hebben, vandaar dat ie vorig jaar ook niet voor misschien minder genoegen heeft genomen. En bij LottoBE zal met het vertrek van VDB wat budget vrij zijn gekomen. En dat buiten ogenschouw gehouden denk ik nog dat LottoNL de strijd financieel nooit aan kan met -BE. Helemaal niet om de meest gewilde Belg van het moment.
21 september 2015 14:54
Goede versterking! Hopelijk mag hij in koersen zoals Dwars door Vlaanderen wel voor zijn eigen kans blijven gaan. Anders een super knecht die de wedstrijd kan openbreken.
21 september 2015 14:57
Lotto lijkt maar laat in gang geschoten te zijn dit jaar. Vraag me af welke renners ze nu nog kunnen aanwerven, want er zullen nog enkele vrije plaatsen zijn als niet iedereen een contractverlenging krijgt. Sergeant is volgens mij fan van Ten Dam, maar dat is eigenlijk een renner zoals Monfort.
21 september 2015 15:39
@linusg
Wallays haal je als kopman, dan snap ik dat ze er niet een tweede Vlaamse kopman voor de klassiekers bij nemen. Daarnaast is deze jongen toch sowieso veel interessanter voor de Vlaamse Lotto (waar Vanmarcke misschien na volgend jaar ook wel heen gaat).
21 september 2015 16:04
Ik snap niet waarom Wallays in een keer zo gegeerd blijkt. Aangezien hij al 26 is, gaat hij niet veel verbeteren, lijkt mij. Naar Lotto-Soudal lijkt mij de meest logische transfer. Hogerop maar in België. Veel te lang bij Topsport blijven hangen.
21 september 2015 16:33
Edit redactie: Artikel is online
21 september 2015 17:38
@rosencrantz
De beste jaren van een wielrenner zijn normaal gezien het 29e - 30e levensjaar. Gilbert is daar het beste voorbeeld van. Voor zijn 26e was het ook nog niet indrukwekkend. Sommige renners zijn al vroeg toppers, zoals bvb. Boonen en Dumoulin, maar dat zijn absolute uitzonderingen. De meesten hebben meer tijd nodig.
21 september 2015 19:01
Ik vind Wallys een uitstekend coureur maar nou niet meteen gewezen kopman hoor. Roelants, Gallopin, Benoot, Debusschere… Make your pick.. Het wordt een mooi blok dat aanvallend moet gaan koersen vanwege juist het gemis aan een absolute kopman. LTJ had hem goed kunnen gebruiken in de Vlaemsche klassiekers maar of hij en Vanmarcke klikken kan ik natuurlijk niet weten.
21 september 2015 20:10
@rosencrantz

Moet hij dan verbeteren? Hij is goed genoeg om semi-klassiekers te winnen, er zijn genoeg ploegen voor wie zo'n renner een aanwinst is.
21 september 2015 20:45
Een contract tekenen zonder bezig te zijn met je rol in de ploeg... Ik hoop dat ie slimmer koerst.
21 september 2015 23:00
Het waren toch Campenaerts en Wallays in die koppeltijdrit. Die Wallays was vorig jaar al toe aan een overstap.
22 september 2015 10:30
@kelderfan : en eigenlijk het jaar daarvoor ook al, hij is te lang blijven hangen.
@Gebruikersnaam : ik reageerde vooral op zij die Wallays als kopman zien in de WT.
@Stablinsky: "De beste jaren" is dat een combinatie van kracht en ervaring? Bij mij ging het vooral over kracht en dan denk ik toch meer aan 27, 28 jaar. Wat ik ook wilde duidelijk maken is dat voor zij die wilden shoppen (de echte koopjes zullen nu wel de deur uit zijn) bij Topsport-VL er jongere en grotere talenten zijn dan Wallays, niettemin dat hij de laatste jaren een mooi palmares bijeen heeft gereden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.