Jens Reynders kampt met gordelroos: “Vermoeidheid heeft zich meester gemaakt van mijn lichaam”
foto: Cor Vos
donderdag 30 mei 2024 om 17:36

Jens Reynders kampt met gordelroos: “Vermoeidheid heeft zich meester gemaakt van mijn lichaam”

Jens Reynders wordt momenteel geteisterd door gordelroos. De 26-jarige renner heeft niet alleen last van huiduitslag, maar vooral ook van een verpletterende vermoeidheid. Dat vertelt hij in gesprek met Het Nieuwsblad. Het is nog afwachten wanneer Reynders weer terugkeert in koers.

Na het Circuit de Wallonie (9 mei) ontdekte Reynders een plekje onder de oksel. Hij maakte zich daar aanvankelijk niet al teveel zorgen over. “Maar vervolgens verplaatste de huiduitslag zich naar mijn borstkas. Omdat ook jeuk steeds meer de kop opstak, begaf ik me toch maar naar een dokter. Die vertelde me dan dat het geen eczeem betrof, maar dat ik leed aan zona (gordelroos, red.). Tegelijkertijd kreeg ik zo de verklaring waarom ik tijdens de finale van een wedstrijd telkens kracht tekortkwam.”

Reynders wisselt slechte dagen af met relatief goede. De Ronde van Limburg reed hij bijvoorbeeld nog uit, maar nadien kwam hij niet meer in actie. “De vermoeidheid heeft zich compleet meester gemaakt van mijn lichaam. Waar ik normaal voldoende heb met zeven tot acht uur slaap, lig ik tegenwoordig elf tot twaalf uren tussen de veren. De klok rond, kortom. Dat wijst erop dat het lichaam rust eist. Mijn HRV, hartslagvariabiliteit, bevestigt dat. Mijn waarden zijn veel lager dan normaal.”

Reynders staat onder contract bij Bingoal WB Devo, maar reed dit jaar uitsluitend nog voor het ProTeam. De Waalse ploeg ziet hem graag snel weer opstappen. “Het voorbije weekend wilden ze me opstellen in Rund um Köln, maar ik heb de boot afgehouden. Zaterdag wacht de Heistse Pijl. Maar ook die wedstrijd lijkt te vroeg te komen. Als ik morgen (donderdag, red.) niet kan trainen, dan reis ik niet af. Het liefst van al wil ik dat mijn lichaam compleet hersteld is vooraleer ik opnieuw in competitie treed.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.