Jens Reynders komt onder stoom in Vlaamse najaarskoersen: “Ik heb mijn fouten gevonden”
Foto: Cor Vos
Niels Bastiaens
woensdag 18 augustus 2021 om 08:30

Jens Reynders komt onder stoom in Vlaamse najaarskoersen: “Ik heb mijn fouten gevonden”

Interview De 23-jarige Jens Reynders heeft er een sterke driedaagse opzitten. Na een negende plek in de GP Jef Scherens van eergisteren werd het vandaag een vijfde notering in de Egmont Cycling Race. “Dit is de opsteker die ik nodig had”, zegt Reynders aan WielerFlits.

“Ik heb heel lang moeten wachten op een goed gevoel dit seizoen”, aldus de Limburger uit Rukkelingen-Loon. “Zelfs twee weken geleden, toen ik de kermiskoers in Ninove won, was ik nog geen honderd procent. Maar als je dan deze week in de GP Jef Scherens heel de dag vooruit rijdt en daarna nog negende wordt in de sprint, dan voel je dat je beter en beter aan het worden bent.”

In de sprint maakte hij vandaag een foutje. “Ik heb nog getwijfeld om te demarreren op de Lippenhovestraat, maar heb toch de sprint afgewacht. Daarin kwam ik van héél ver. Bij het ingaan van de slotkilometer zat ik nog achteraan, maar het ging licht omhoog waardoor ik veel renners kon inhalen. Op 300 meter kwam ik met snelheid van achteruit. Dan had ik direct moeten aanzetten, maar ik maak de fout om te wachten. Daarna ging het licht bergaf en was er zo veel wind in de rug dat je amper nog posities kon goedmaken. Jammer, want er zat power op.”

De Limburger had duidelijk iets goed te maken na een minder prominent voorjaar. “Ik had toen een paar dingetjes anders gedaan die ik anders niet deed. Gelukkig heb ik mijn fouten gevonden en kan ik het nog steeds. Anderzijds heb ik veel in dienst gereden van Arne Marit en Sasha Weemaes, die na mijn lead out Ruddervoorde Koerse won. Nu in het najaar krijg ik meer kansen met ofwel Noorwegen, ofwel de GP Marcel Kint. En daarna de Ronde van Duitsland en de koersen van bij ons. Daar ga ik naar toewerken, want een mooi resultaat zou zeker kunnen.”

Vat vol ervaring
Tot slot nog dit: Reynders is misschien wel aan zijn eerste seizoen als prof bij Sport Vlaanderen-Baloise bezig, toch is hij een vat vol ervaring. Al sinds 2017 rijdt hij op continentaal niveau rond bij eerst Leopard Pro Cycling (twee jaar), en verder het Wallonie-Bruxelles Development Team en Hagens Berman Axeon. Of het moeilijk was om zijn plek te vinden, willen we nog weten…

“In eerste instantie had ik voor Leopard gekozen, omdat ze daar vrij veel profkoersen reden”, verduidelijkt Reynders. “Ik vond het leuk om op jonge leeftijd al eens te proeven van dat werk. Later wilde ik bij Wallonie kennismaken met de klassieke koersen, die mij in mijn ogen het beste liggen. Daar reed ik een superseizoen met een overwinning in de GP Pérénchies, twee ritzeges in de Tryptique Ardennais en derde plek in Parijs-Roubaix en Gent-Wevelgem, waardoor ik de kans kreeg bij Axel Merckx.”

Maar bij die laatste equipe liep het mis. “In plaats van prof te worden, wilde ik nog een keer het volledige voorjaar rijden met de U23. Een klassieker winnen was mijn doel. Maar door corona zijn die allemaal weggevallen. De Tour de Wallonie was pas mijn eerste koers. Niet veel later, in de Baby Giro, viel ik zwaar, waardoor ik drie weken mijn fiets niet mocht aanraken en mijn seizoen er zo goed als opzat. Des te meer deugd doet het nu om mee te doen voor de eerste plaatsen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.