Jesus Herrada houdt Maurits Lammertink ternauwernood van zich af in Luxemburg
foto: ASO
zaterdag 8 juni 2019 om 17:43

Jesus Herrada houdt Maurits Lammertink ternauwernood van zich af in Luxemburg

Jesus Herrada heeft de derde etappe in de Ronde van Luxemburg gewonnen. De Spanjaard demarreerde in de laatste twintig kilometer op één van de vele heuvels en soleerde vervolgens naar de zege. Maurits Lammertink, die in de laatste kilometers was weggereden uit een groepje achtervolgers, kwam net te laat om Herrada van de zege af te houden. Herrada neemt door zijn zege de leiderstrui over van Christophe Laporte, die ziek de wedstrijd moest verlaten.

In de Skoda Tour de Luxembourg wachtte zaterdag opnieuw een finale voor de puncheurs. Coureurs als Andrea Pasqualon en Baptiste Planckaert wreven in handen, maar zij moesten hopen dat niet opnieuw een coureur hen te slim af was, zoals vrijdag het geval was met Pieter Weening.

Vroege vluchters kleuren finale, Laporte stapt ziek af
Robin Carpenter, Mauro Finetto, Alessandro Tonelli en Dries De Bondt. Dat waren vier coureurs die hoopten de puncheurs te slim af te zijn door de vroege vlucht te vormen. De vier coureurs reden een voorsprong van maximaal vier minuten bij elkaar, hetgeen voor Tonelli en De Bondt voldoende bleek om in volle finale aan kop van de koers te blijven. Zij konden namelijk in de laatste vijftien kilometer meeglippen met Herrada, die ten aanval was getrokken op één van de vele heuvels. Leider Christophe Laporte was er op dat moment al niet meer bij: grieperig moest hij de wedstrijd verlaten.

Herrada solo naar de finish, achtervolgers naderen
De Bondt, Tonelli en Herrada gingen met een kleine voorsprong op een groepje achtervolgers de laatste tien kilometer in. Voor Herrada bleek die voorsprong voldoende te zijn, maar De Bondt en Tonelli waren leeg en moesten de Spanjaard laten gaan. De Spanjaard van Cofidis moest vervolgens diep gaan om zijn voorsprong op een groepje achtervolgers, met daarbij Weening en Lammertink, te handhaven.

Herrada houdt Lammertink af en is nieuwe leider
De Spanjaard ging met een voorsprong van tien seconden op Anthony Turgis en Lammertink, die de beste van de achtervolgers bleken te zijn, de laatste kilometer in. Nerveus keek Herrada achterom: hij zag Lammertink namelijk in rap tempo naderen. Uiteindelijk wist de Spanjaard nipt stand te houden, waardoor hij de nieuwe leider in het klassement is met nog een dag te rijden.

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.