Jetse Bol verlengt contract bij Manzana Postobón
foto: Sirotti (archief)
zondag 29 oktober 2017 om 11:19

Jetse Bol verlengt contract bij Manzana Postobón

Jetse Bol rijdt ook volgend seizoen in het roze tenue van Manzana Postobón. De 28-jarige Noord-Hollander reed zichzelf dit seizoen tijdens de Vuelta a España in beeld namens de ProContinentale ploeg uit Colombia.

Bol gaf tijdens de Vuelta aan dat hij kon blijven, waarna twee weken na de laatste grote ronde van het jaar definitief de handtekening onder het contract is gezet. Er was interesse uit de World Tour, maar mede door sponsorproblemen bij Cannondale werd dat niet concreet. Daarop besloot hij voor één seizoen bij te tekenen bij Manzana Postobón.

De voormalig renner van Rabobank, Belkin en De Rijke eindigde dit seizoen onder meer als tiende in de Ronde van Burgos en zevende in de Circuit Cycliste Sarthe. Daarnaast reed hij zich in de eerste week van de Vuelta meermaals virtueel in de rode leiderstrui, maar dichter dan 46 seconden kwam Bol niet in het algemeen klassement. Tevens reed hij drie keer bij de beste tien in een Vuelta-etappe.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
29 oktober 2017 11:39
Topper, en ook nog eens derde geworden in de quiz. Weekend kan niet meer stuk.
29 oktober 2017 11:51
Leuk nieuws zeg. Ik zat er op te wachten. Ik vind dit qua avontuurlijkheid en uitdaging zoveel interessanter voor hem dan bijvoorbeeld Roompot. En in een WT ploeg verdwijnt hij wellicht ook in de anonimiteit.

Trouwens ik zie hier geen berichten over Dennis van Winden maar die heeft bijgetekend bij zijn ploeg in Israël.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.