Jonas Van Genechten pakt zegebloemen in Druivenkoers
woensdag 27 augustus 2014 om 17:25

Jonas Van Genechten pakt zegebloemen in Druivenkoers

De Druivenkoers (1.1) is gewonnen door Jonas Van Genechten. De Belg van Lotto Belisol was in Overijse de snelste van een elitegroep. De Topsport Vlaanderen-renners Jasper De Buyst en Tom Van Asbroeck eindigden als tweede en derde, voor viervoudig winnaar Bjorn Leukemans.

Grote kopgroep
Een kopgroep van 27 renners, met daarbij 11 Nederlanders, ging er in een razendsnel eerste wedstrijduur vandoor. De grote ploegen Belkin, Lotto Belisol, Giant-Shimano en Wanty-Groupe Gobert beschikten vooraan over respectievelijk Rick Flens en Dennis van Winden, Sean De Bie, Adriaan Janssen, en Frederik Veuchelen. Topsport Vlaanderen-Baloise had niemand mee, en werd dus tot achtervolgen gedwongen.

Leukemans attractief
Met ook de steun van Wanty-Groupe Gobert, dat niet veel vertrouwen had in koploper Veuchelen, was alles op ruim 25 kilometer van het einde te herdoen. Bjorn Leukemans en Jérôme Baugnies gingen namens Team Wanty meteen door. Een vijftiental anderen, waaronder Bram Tankink (Belkin), vervoegden hen, maar deze groep kreeg geen ruimte van het peloton.

Sprint met tien
Een tweede poging van Leukemans en zijn ploegmaat Baugnies op tien kilometer van het einde was wél succesvol. Slechts een handvol renners, met Jelle Vanendert, Oliver Naesen en Jonas Vangenechten (Lotto Belisol), Bram Tankink (Belkin), Jelle Wallays, Tom Van Asbroeck en Jasper De Buyst (Topsport Vlaanderen) en ook Daniel Schorn (NetApp-Endura), konden volgen. Deze groep ging de slotkilometers in, waarna Van Genechten de sprint won.

Druivenkoers Overijse 2014 (1.1)
1. flag-be Jonas Van Genechten (Lotto Belisol)
2. flag-be Jasper De Buyst (Topsport Vlaanderen) z.t.
3. flag-be Tom Van Asbroeck (Topsport Vlaanderen)
4. flag-be Bjorn Leukemans (Wanty-Groupe Gobert)
5. flag-at Daniel Schorn (Team NetApp-Endura)
6. flag-nl Bram Tankink (Belkin Pro Cycling Team)
7. flag-be Jérôme Baugnies (Wanty-Groupe Gobert)
8. flag-be Jelle Vanendert (Lotto Belisol)
9. flag-be Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen)
10. flag-be Oliver Naesen (Lotto Belisol)
Volledige uitslag

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.