Jonas Vingegaard kan nu pas buiten fietsen: “Hoop te starten in de Tour de France”
foto: Visma | Lease a Bike
dinsdag 7 mei 2024 om 13:18

Jonas Vingegaard kan nu pas buiten fietsen: “Hoop te starten in de Tour de France”

Het gaat de goede kant op met Jonas Vingegaard. De tweevoudig Tourwinnaar, die in de Ronde van het Baskenland zwaar ten val kwam, heeft weer voor het eerst buiten kunnen fietsen. In een filmpje op de sociale media van Visma | Lease a Bike vertelt de Deen de start van de komende Tour de France te halen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vingegaard brak op 4 april zijn sleutelbeen en meerdere ribben bij een val in de Ronde van het Baskeland. Ook liep hij een klaplong en een kneuzing aan zijn longen op. Hij werd pas op 16 april uit het ziekenhuis in Spanje ontslagen. Drie weken later heeft hij zijn eerste trainingskilometers op de weg weer kunnen maken.

“Dit is voor de eerste keer dat ik weer buiten op de fiets zit”, begint Vingegaard in het filmpje. “Het is heel fijn om eindelijk weer te kunnen fietsen en eindelijk weer op de weg te rijden. Ik kijk heel erg uit naar de volgende stappen. Ik voel me goed. Het gaat elke dag beter. Er zijn nog wat dingen waar ik van moet herstellen, maar het gaat beter en beter.”

Tour de France
“Natuurlijk hoop ik te starten in de Tour de France. We weten nog niet hoe mijn vorm zich zal ontwikkelen en hoe mijn herstel zich voortzet, maar ik doe er alles aan om daar in topvorm te staan”, sluit Vingegaard af. De Ronde van Frankrijk start dit jaar op 29 juni, in Italie. De openingsrit gaat van Firenze naar Rimini en bevat meteen het nodige klimwerk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.