Jonathan Milan bedankt vriend Ganna: “Zijn aanval heeft ons ook geholpen”
Foto: Cor Vos
dinsdag 7 mei 2024 om 17:17

Jonathan Milan bedankt vriend Ganna: “Zijn aanval heeft ons ook geholpen”

Jonathan Milan heeft de vierde etappe van de Giro d’Italia op zijn naam geschreven. De Italiaan won in zijn eigen land na perfect voorbereidend werk van zijn ploegmaat Simone Consonni, ook lid van de Italiaanse achtervolgingsploeg. Die andere baancollega, Filippo Ganna, probeerde de troepen in de finale nog te ontregelen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“We zagen hem volle gas gaan op de Capo Mele”, aldus Milan in het flashinterview. “Maar met 900 meter te gaan hebben we hem terug kunnen nemen. Op een bepaalde manier heeft hij ons ook geholpen. Daarna was het aan Simone en die heeft nog een fantastische lead-out gedaan.”

Milan toonde zich ook emotioneel. “Ik voel veel emoties. Ik zei van het begin van de Giro dat ik hier graag wilde winnen, en iedereen van de ploeg heeft zijn werk perfect gedaan. Het is een geweldig gevoel om hier terug op het hoogste schavotje te staan. De ploeggenoten geloofden in mij vandaag. En extra fijn: mijn ouders waren hier ook aanwezig.”

Stuyven
Ook Lidl-Trek-ploegmaat Jasper Stuyven zag bij Eurosport dat het goed was. “Gisteren ging het niet perfect, maar vandaag was het beter. We zaten misschien wat te vroeg op kop, maar het was genoeg. Jonny was zo sterk. Ik denk dat hij samen met Merlier de snelste van dit peloton is.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.