maandag 26 februari 2024 om 08:12

Jonge Belg Lars Craps onder de indruk in eerste Openingsweekend: “Maak nog veel tactische fouten”

Video Lars Craps beleeft bijzondere dagen. De jonge Vlaams-Brabander komt voor het eerst in actie in het Openingsweekend en dat is een speciaal tafereel, zo zegt hij zelf. “Het niveau is echt zeer hoog. Ik ben onder de indruk”, vertelde Craps voor de camera van WielerFlits.

De 22-jarige Craps maakte afgelopen winter de overstap van de opleidingsploeg van Soudal Quick-Step naar Flanders-Baloise. In die jonge ploeg krijgt hij kansen om grote wedstrijden te rijden, zoals Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. “Ik ben toch echt nerveus. Ik wist niet goed wat ik me erbij moest voorstellen. Ik had chaos en koers verwacht, maar het was toch nog van een andere orde dat ik ooit heb meegemaakt”, aldus Craps voor de start van KBK.

“Toen Visma de koers openbrak op 150 kilometer van de streep, had ik mijn handschoenen en beenstukken nog aan. Het kwam echt compleet onverwacht voor mij. Ik heb me daarna wel nog goed standgehouden in het peloton. Dat peloton kwam nog terug, maar ik zat achter die valpartij voor het Vossenhol. Daarna kon ik er zelf niet meer naartoe. Dat was een teleurstelling, maar ik ben wel blij dat ik heb uitgereden.”

‘Positioneren is écht heel moeilijk’
Craps zal de komende maanden vooral te zien zijn in Vlaamse koersen. Op dit moment ziet hij die wedstrijden als een leerschool. “Ik heb een goede winter gehad en voel me in orde, maar ik maak op tactisch vlak nog veel fouten. Positioneren is ook echt heel heel moeilijk. Dat kan ik niet genoeg benadrukken. Het gaat over status, maar ook over ballen tonen.”

“Bij ons in de ploeg heeft iedereen een vrije rol. Er is nu niet echt iemand die boven de rest uitsteekt”, vervolgt Craps. “Iedereen mag dus nog zijn ding doen. In het voorjaar heerst er echt een ongezien hoog niveau. Deze maanden zullen dus van te leren zijn voor mij. In de zomer wil ik wel eens meespelen om te winnen in een koers die mij ligt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.