Team Flanders-Baloise versterkt zich met beloftevolle Lars Craps
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
maandag 18 september 2023 om 16:43

Team Flanders-Baloise versterkt zich met beloftevolle Lars Craps

Lars Craps zal volgend jaar uitkomen voor Team Flanders-Baloise. De 21-jarige renner, die nu nog zijn wedstrijden rijdt namens de opleidingsploeg van Soudal Quick-Step, heeft als neoprof een tweejarig contract getekend.

Craps staat te boek als een beloftevolle renner die goed tot zijn recht komt in wat zwaardere, heuvelachtige wedstrijden. De coureur reed dit jaar een intensief internationaal programma, met zwaardere rittenkoersen als het Circuit des Ardennes, Le Tour de Bretagne, de Giro d’Italia Next Gen, Tour d’Alsace en recent met de nationale ploeg de Tour de l’Avenir.

In de Giro Next Gen werd hij zesde in de tweede etappe naar Cherasco en in de Tour de l’Avenir deed hij nog beter met twee (individuele) top 10-noteringen. Zo werd hij keurig achtste in de loodzware slotrit met aankomst in Sainte-Foy-Tarentaise. Verder was Craps zevende in het eindklassement van de Tour Alsace en werd hij elfde in de Flèche Ardennaise.

Vijfde nieuwkomer
De uit Loonbeek afkomstige Craps mocht dit seizoen ook al ruiken aan het hoogste niveau, aangezien hij in de Vierdaagse van Duinkerke en de Tour of Leuven reeds werd ingezet bij het WorldTeam van Soudal Quick-Step. Craps is, na Jasper Dejaegher, Siebe Deweirdt, Dylan Vandenstorme en Victor Vercouillie, alweer de vijfde aanwinst van Team Flanders-Baloise voor komend jaar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.