Gianni Vermeersch loopt breukje in elleboog op bij val in Antwerp Port Epic
foto: Cor Vos
maandag 20 mei 2024 om 12:20

Gianni Vermeersch loopt breukje in elleboog op bij val in Antwerp Port Epic

Een tegenvaller voor Gianni Vermeersch. De renner van Alpecin-Deceuninck kwam zondag ten val in Antwerp Port Epic en heeft daarbij een breukje in zijn elleboog opgelopen, bleek na onderzoek in het ziekenhuis. Hij zal een week relatieve rust nodig hebben, maar mag in die periode wel op de rollen blijven fietsen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vermeersch gold als gravelspecialist als een van de voornaamste kanshebbers voor de zege in Antwerp Port Epic. Op 32 kilometer van de streep kwam hij echter ten val. Hij kon de koers niet uitrijden en ging voor onderzoek naar het Jan Palfijn ziekenhuis in Antwerpen. Daar werd een kleine breuk in zijn elleboog vastgesteld.

“Na uitgebreid spoelen en hechten, heeft Gianni een week relatieve rust voorgeschreven gekregen en moet hij in die tijd een sling dragen”, schrijft Alpecin-Deceuninck op sociale media. “Hij mag op de rollen rijden, zij het zonder enige belasting van de elleboog.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.