Jules Hesters na bronzen EK-medaille: “Het zinkt langzaam in”
foto: Cor Vos
maandag 15 augustus 2022 om 08:55

Jules Hesters na bronzen EK-medaille: “Het zinkt langzaam in”

Jules Hesters is erg tevreden met zijn medaille op het Europees kampioenschap in München. In de afvalling reed de jonge baan- en wegwielrenner van Sport Vlaanderen-Baloise naar brons. Hij moest enkel Elia Viviani en Theo Reinhardt boven zich dulden in de uitslag.

“Ik ben super tevreden met de medaille”, vertelde de 23-jarige Hesters na afloop van de afvalling in het flashinterview. “Het zinkt langzaam in, want ik stond naast goudenmedaillewinnaar Viviani op het podium. Een medaille winnen op een evenement als dit, dat is waar je als topsporter voor leeft.”

Voor de Belg kwam zijn podiumplaats niet helemaal onverwacht. “Ik sta momenteel aan de leiding van de UCI World Ranking, dus vooraf was mijn doel om een medaille te pakken. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Dit is mijn eerste medaille op elite-niveau, dus dat laat zien dat ik goede vooruitgang boek.”

Hesters zag landgenote Lotte Kopecky eerder op de dag al naar de gouden medaille rijden in de puntenkoers over 25 kilometer. Dat zorgde voor de nodige inspiratie voor zijn eigen wedstrijd. “Ik zag Lotte de Europese titel winnen en als je direct daarna moet koersen, wil je natuurlijk ook het beste van jezelf laten zien.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.