Julian Alaphilippe trekt na tien jaar weer naar Tour Down Under
foto: Cor Vos (archief)
maandag 4 december 2023 om 19:16

Julian Alaphilippe trekt na tien jaar weer naar Tour Down Under

De organisatie van de Santos Tour Down Under kan volgend jaar groots uitpakken met de aanwezigheid van Julian Alaphilippe. De Fransman zal het nieuwe wielerseizoen aftrappen in Australië, zo heeft zijn ploeg Soudal Quick-Step vandaag bekendgemaakt.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De wereldkampioen van Imola en Leuven stond in zijn carrière nog maar één keer eerder aan de start van de Tour Down Under. Dat was in zijn eerste profjaar in 2014. Alaphilippe reed als neoprof naar een 68ste plaats in het eindklassement van de Australische rittenkoers. Hij werd dat jaar vierde in het jongerenklassement.

We zijn nu bijna tien jaar verder en Alaphilippe zal in 2024 als gearriveerde wielervedette weer terugkeren naar de Tour Down Under, om er zijn seizoen af te trappen. “Ik ben erg blij dat ik mijn seizoen kan aanvangen in de Tour Down Under. Het was tien jaar geleden mijn eerste wedstrijd namens Quick-Step, toen ik nog maar een neoprof was.”

“Ik heb veel mooie herinneringen aan de wedstrijd, aan de ongelofelijke fans en het geweldige weer”, is de inmiddels 31-jarige Alaphilippe bijzonder enthousiast. “Ik kijk ernaar uit om weer aan de start te verschijnen, en de vele fans opnieuw te ontmoeten.”

Parcours op maat van Alaphilippe?
De komende editie van de Tour Down Under (16-21 januari 2024) lijkt op het lijf geschreven van Julian Alaphilippe. De rittenkoers zal volgend jaar niet beginnen met een proloog, zoals afgelopen seizoen wel het geval was. Het is vooral uitkijken naar de etappes die finishen op Willunga Hill en Mount Lofty. Eerder dit jaar ging de eindzege naar thuisfavoriet Jay Vine.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.