Julian Mertens trekt naar Bingoal Pauwels Sauces WB
foto: Cor Vos
zondag 2 oktober 2022 om 13:38

Julian Mertens trekt naar Bingoal Pauwels Sauces WB

Julian Mertens zal volgend jaar uitkomen voor Bingoal Pauwels Sauces WB. De 24-jarige coureur verlaat na drie seizoenen Sport Vlaanderen-Baloise.

Mertens hoopt zich bij Bingoal Pauwels Sauces WB nog vaker in de kijker te rijden. “Ik ben een behoorlijk veelzijdige renner, maar ik heb een voorliefde voor eendagskoersen met daarin korte hellingen. Wedstrijden in de Ardennen, om maar iets te noemen. Verder ben ik wel een man voor de wat kleinere rittenkoersen als de Baloise Belgium Tour.”

“De E3 Saxo Bank Classic, Brabantse Pijl, Waalse Pijl of zelfs Dwars door het Hageland: ik hoop dat ik in dit soort koersen een steeds belangrijkere rol kan spelen. Ik voelde me aangetrokken tot het project van Christophe Brandt (de teammanager van zijn nieuwe werkgever, red.), het is een ambitieus project waar ik volledig achter sta. Ik moet de ploegleiding bedanken voor het vertrouwen.”

Mertens, die nog op zoek is naar zijn eerste profzege, werd dit jaar elfde in Dwars door het Hageland, dertiende in de Boucles de la Mayenne, zestiende in Cholet-Pays de la Loire en twintigste in de Baloise Belgium Tour.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.