Julien Vermote tekent contract bij Cofidis
foto: Cor Vos
donderdag 24 oktober 2019 om 15:09

Julien Vermote tekent contract bij Cofidis

Julien Vermote heeft een nieuwe werkgever gevonden voor komend seizoen. De 30-jarige Belgische hardrijder heeft namelijk een contract getekend bij het Franse Cofidis. Vermote kwam de voorbije jaren uit voor het Zuid-Afrikaanse Dimension Data.

Vermote begon zijn carrière in 2011 bij de ploeg van manager Patrick Lefevere: QuickStep. De renner uit Kortrijk reed zeven seizoenen in Belgische loondienst, maar aan het einde van 2017 besloot hij een Zuid-Afrikaans avontuur aan te gaan. Vermote hoopte zichzelf bij Dimension Data te ontdekken als kopman.

“Ik heb veel voor anderen gewerkt, maar ik heb ook mijn eigen ambities. Ik wil gewoon finales rijden en niet enkel de wedstrijd controleren”, zo liet Vermote eind 2017 weten. De West-Vlaming wist echter niet te overtuigen in dienst van Dimension Data. Sterker nog: hij wist in twee jaar tijd bijna geen individuele resultaten te boeken.

Vrije rol in het voorjaar 
Vermote hoopt bij Cofidis een vrije rol te krijgen, maar is ook gemotiveerd om voor anderen te werken. “Ik wil graag Elia Viviani en Christophe Laporte helpen. Ik heb altijd gewerkt voor bepaalde kopmannen, maar ik hoop ook op een vrije rol, met name in de voorjaarsklassiekers. Ik ben ervan overtuigd dat we een sterke ploeg zullen vormen.”

Teammanager Cédric Vasseur is maar wat blij met het aantrekken van Vermote. “Julien beschikt over enorm veel kennis. Het is ook een renner die zelf op jacht kan gaan naar een overwinning. Hij zal volgend seizoen een belangrijke rol vertolken”, aldus de ex-renner. Cofidis wist zich eerder al te versterken met een landgenoot van Vermote: Piet Allegaert.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.