Bob Jungels: “Hoofddoel is om zo hoog mogelijk te eindigen in het klassement”
foto: Marcel Koch
zaterdag 7 mei 2016 om 16:00

Bob Jungels: “Hoofddoel is om zo hoog mogelijk te eindigen in het klassement”

Met Carlos Verona en Bob Jungels heeft Etixx-Quick-Step twee serieuze kandidaten voor het jongerenklassement in huis. Laatst genoemde laat echter aan WielerFlits weten dat de maglia bianca geen doel op zich is. “Een trui is altijd mooi, maar het is wel een gevolg van het hoofddoel”, aldus Jungels.

Ronde van de ontdekking
Jungels gaat tijdens de drie weken door Nederland en Italië proberen te ontdekken of er voor hem een toekomst als ronderenner in zit. “Ik ben hier niet om honderd procent voor het algemeen klassement te gaan. Ik probeer in de eerste weken geen tijd te verliezen. Dan bekijk ik vervolgens in het hooggebergte waar ik mezelf kan plaatsen. Daarna is het denk ik een natuurlijke selectie: of je kunt rijden voor een klassement, of je verliest te veel tijd in de bergen. Dan kun je op jacht maken op ritzeges. Het hoofddoel is om een zo goed mogelijke positie in het eindklassement te behalen en daarvan is een jongerentrui mogelijk het gevolg.”

Het interview met Jungels is in het Engels. Via ‘instellingen’ in de YouTube-video kan gekozen worden voor Nederlandse ondertiteling.


Wil je niets missen van de Giro-start in Gelderland en nog veel meer?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
7 mei 2016 18:27
Zal moeilijk worden want zal veel moeten rijden voor Kittel.
7 mei 2016 22:15
Super goed gasten! Als ik opbouwende kritiek mag geven:
- de afkondiging, het gele vlak met Wielerflits, komt te snel, in eigenlijk alle filmpjes is dat zo. De geluidsband loopt nog en dan komt dat al in beeld.
- type vragen is eerder al opgemerkt, je weet bij zo'n stugge Luxemburger dat je een beetje moet porren anders gaat hij niks interessants vertellen.
- tot slot, de aankondiging van WF live, het is aardig dat de techniek werkt, maar het voegt niets toe, zeker niet twee keer in een filmpje van twee minuten.

Supermooi om jullie ontwikkeling van welwillende amateurs, naar profi site mee te maken, het gaat echt de goede kant op!
8 mei 2016 00:41
Whatever, mooi voor de WF camera, dat telt. Wel een potentiele topper toch , Bob?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.