maandag 3 juli 2023 om 14:11

Kan Cavendish vandaag het Tourrecord pakken? Ploegmaat Bol: “We gaan er vol voor”

Video Mark Cavendish zou vandaag geschiedenis kunnen schrijven door zijn 35ste Touretappe te winnen en het record van Eddy Merckx te verbreken. Cees Bol moet hem daarbij helpen. “Het is een kans”, zei de Nederlander van Astana Qazaqstan hoopvol voor de camera van WielerFlits. “We gaan er vol voor.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Bol is de laatste man voor Cavendish. “Daarvoor zit Fedorov en daar weer voor Sánchez”, aldus de sprintaantrekker, die ook vertelde over de voorbereiding. “Het is een kwestie van de parcoursen in detail bekijken, sprintbeelden terugkijken en dan met vertrouwen de sprints tegemoet gaan.”

Helemaal zeker is het nog niet dat het vandaag een massasprint wordt. “Het is niet vanzelfsprekend dat het zomaar een sprint wordt, maar het kan wel echt. Ik denk wel dat de kans groter is dat het een sprint wordt dan dat het dat niet wordt. Maar ja, het is best lastig in het begin, dus het kan ook anders lopen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.