Kenny Molly: “Ik wil meer zijn dan ontsnappingskoning”
foto: Cor Vos
Nico Dick
donderdag 18 februari 2021 om 19:00

Kenny Molly: “Ik wil meer zijn dan ontsnappingskoning”

Interview Met Kenny Molly in de selectie weten ze bij Bingoal-Wallonie Bruxelles met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat ze in beeld komen. De 24-jarige West-Vlaming ontpopte zich de voorbije jaren als certitude in ontsnappingen. “Maar ik wil stilaan de klik maken naar finales rijden”, vertelt hij aan WielerFlits.

Twee jaar op rij maakte Kenny Molly deel uit van de vroege vlucht in Luik-Bastenaken-Luik. Maar ook in tal van andere wedstrijden zie je de West-Vlaming van Bingoal-WB dikwijls en vlotjes voorop rijden. Ook dit seizoen was het meteen prijs. In de GP La Marseillaise, zijn eerste en enige koers tot nog toe, reed hij samen met vijf andere dapperen vooruit. Pas aan de voet van de Route des Crêtes werd Molly teruggepakt.

Stap gezet
“Dat was een goed begin van mijn seizoen”, vertelt hij. “Een prestatie waar ik kon mee leven. Of ik dat mijn hele carrière wil doen? Nee, ik besef dat ik stilaan de klik moet maken. Op de duur krijg je inderdaad de naam van ontsnappingskoning, terwijl ik toch meer wil zijn dan dat. Eigenlijk was het in de GP La Marseillaise ook niet honderd procent de bedoeling. Maar ik sprong één keer mee en we waren weg. Dan kan ik uiteraard ook de remmen niet dichtknijpen.”

“Maar als je meermaals deel uitmaakt van zo’n kopgroep, word je ook sterker”, redeneert Molly. “Méér dan vier uur in de buik van het peloton peddelen. Misschien dat ik het dit jaar nog een paar keer probeer in sterk bezette wedstrijden. Waarom niet een derde keer in Luik-Bastenaken-Luik? Of deze week in de Tour du Var. Het deelnemersveld is er niet min. Maar ik voel dat ik de voorbije winter opnieuw een stap heb gezet. Wie weet kan ik ook een keer een mooie ereplaats uit de brand slepen.”

Molly (achteraan) in de vroege vlucht in Luik-Bastenaken-Luik – foto: Cor Vos

Sterke bezetting
Kenny Molly bereidde zich op de Tour des Alpes Maritimes et du Var voor via een individuele stage in het zuiden van Frankrijk. “Ik trainde anderhalve week in de buurt van Avignon, niet eens zo ver van de voet van de Mont Ventoux. Ik logeerde er bij vrienden die hier komen wonen zijn. Echt een toffe streek om te trainen. Dat ook een aantal ploegmaats (Dimitri Peyskens, Milan Menten en Luc Wirtgen, red.) in de buurt op stage waren, maakte het extra plezant. Zo konden we af en toe samen trainen.”

Over zijn ambities in de Tour du Var tast Molly wat in het ongewisse. “Een jaar geleden werd ik er nog vierde in de slotetappe met aankomst op Le Mont Faron, maar zoals ik al aanhaalde is de bezetting dit jaar een stuk indrukwekkender. Met de ploeg willen in elk geval de positieve flow waar we inzitten, proberen doortrekken. In de weinige wedstrijden die we reeds betwistten, haalden we al vier keer de top-5, waaronder de zege van Timothy Dupont in Bessèges. Dat zorgt voor vertrouwen en houdt alvast de druk wat weg.”

Na de Tour du Var heeft Molly onder meer de Drôme Classic op de agenda staan. “Ik ken mijn exacte programma nog niet, maar ik vermoed dat ik in maart de GP Monseré en de GP Lillers zal rijden, om me dan via de Settimana Internazionale Coppi e Bartali klaar te stomen voor hopelijk de Ardense klassiekers.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.