Kittel, Teuns, Moreno, Van Gorkom
maandag 12 maart 2018 om 20:00

Kittel, Teuns, Moreno, Van Gorkom

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over Marcel Kittel, Dylan Teuns, Dani Moreno en Jelle van Gorkom.

Kittel beslist na Tirreno over deelname Milaan-San Remo

Marcel Kittel heeft nog niet besloten of hij aanstaande zaterdag zal debuteren in Milaan-San Remo. Pas na afloop van Tirreno-Adriatico hakt hij de knoop door, zo liet hij vandaag weten na afloop van de etappe. “Wanneer ik ga, dan probeer ik om zo veel mogelijk ervaring op te doen. Ik heb de wedstrijd nog nooit gereden en ik heb er altijd van gedroomd om daar te starten. Maar op dit moment heb ik geen verwachtingen van Milaan-San Remo.” De Duitser boekte vandaag zijn tweede ritzege in de Tirreno. “Het was vandaag een erg zware rit. In het begin ging het veel op en neer. Ik denk dat we heel wat hoogtemeters hebben overwonnen. Daarnaast regende het en was het koud”, kijkt hij terug. “Ik ben erg blij dat mijn ploeggenoten de wedstrijd zo goed hebben gecontroleerd.”


Dylan Teuns blijft na zesde plaats Parijs-Nice ambitieus

Voor Dylan Teuns is Parijs-Nice anders verlopen dan hij van te voren moet hebben verwacht. Met het vroege uitvallen van kopman Tejay van Garderen werd de jonge Belg ineens de aangewezen kopman bij BMC. “Ik kwam naar hier om Tejay van Garderen te helpen, maar na zijn val werd ik kopman en dat is toch een andere manier van koersen”, vertelt Teuns na afloop aan Sporza.

Ondanks een knappe zesde plek in het eindklassement, is de Belg niet geheel tevreden na afloop. “Dat is allemaal mooi, maar het is niet hetzelfde als winnen. Ik beklaag me echt mijn tweede plaats in de etappe van zaterdag”, aldus een zelfkritische Teuns. “Ik moet bouwen op dit resultaat. De etappe van zaterdag was de enige buiten mijn comfortzone en daar scoorde ik het beste. Hier moet ik dus vertrouwen uit putten voor de toekomst.”


Dani Moreno botst met verkeersbord in Tirreno-Adriatico

EF Education First-Drapac-renner Dani Moreno heeft in de vierde etappe van de Tirreno-Adriatico de finish niet gehaald door een botsing met een verkeersbord. In onderstaand filmpje is te zien hoe een afdalend peloton op hoge snelheid langs het bordje raast. Helaas voor de Spanjaard kon hij het object niet meer ontwijken. De verwondingen van Moreno vallen mee. Zijn ploeg meldt dat de Spanjaard zijn AC-gewricht heeft gekneusd.


Jelle van Gorkom naar revalidatiecentrum

Jelle van Gorkom is vandaag verhuisd van het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen naar een revalidatiecentrum in Arnhem. Dat meldt de KNWU. De BMX’er was in januari betrokken bij een zwaar trainingsongeval, waarna hij enkele weken in coma lag. Inmiddels is hij aan de beterende hand. Hij eet inmiddels zelfstandig, zijn spraak verbetert en hij heeft inmiddels zijn eerste stappen gezet. Er wacht hem nu een revalidatieperiode van minimaal 10 tot 12 maanden, waarbij de mate van herstel onbekend blijft.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
12 maart 2018 20:12
Man man man. Waarom halen ze z'n bord niet gewoon weg. Het verbaast me keer op keer dat ze alles willen doen om het veiliger te maken, maar begin nu eens bij de parcoursen. Het maakt niet uit of er 100 of 200 man overheen dendert. Zolang het parcours onveilig is zullen er altijd ongelukken blijven gebeuren
12 maart 2018 22:09
Bord weghalen had weinig geholpen. Bord staat op een verhoging ;)
12 maart 2018 22:11
Je kan voor een midden-op-de-week wedstrijdje natuurlijk niet al het verkeersmeubilair weghalen. Dat is qua tijd, geld en logistiek niet te doen. Het volgens mij vooral erg onduidelijk dat de weg na de bocht opeens "versmald" door dat bord... Je kan dat lijkt mij oplossen door de weg voor de bocht al iets te knijpen met bv dranghekken waardoor deze scherper er trager wordt... Of op zijn minst een seingever voor het ingaan van de bocht?
12 maart 2018 22:14
Ja precies, bij het weghalen van het bord was het een 100% val geweest van meer dan 1 renner
12 maart 2018 22:18
@Sjoerd: als je mag kiezen, een verhoging van 1 meter of van 0.1 meter, wat kies je dan? ;-) Hier had wel een seingever mogen staan idd, of desnoods een lint om de versmalling aan te geven. Eens met de rest, zolang dit blijft gebeuren is pelotonverkleining zinloos qua veiligheid.
12 maart 2018 22:47
Inderdaad te gek voor woorden dat ze na een snelle blinde bocht zo'n paaltje laten staan. Durfde eerst niet kijken maar gelukkig raakt Moreno het met zijn achterwiel. Bij Kangert zat het minder mee..

Het is wachten tot Teuns nog eens zo'n onweerstaanbare Valverde-versnelling op een hellingkje plaatst.
13 maart 2018 07:25
Hebben jullie ook gezien wie daar als een slang om deze valpartij heen kronkelde? Ik weet zeker dat het Sagan weer was als ik zo naar dat wapperende WK-windvangertje kijk. FF de achterrem inknijpen, daardoor enigszins dwars op de weg, en daarna alles weer los en hij is er omheen. Ongelooflijk wat heeft die man een reactievermogen.
13 maart 2018 07:38
Die Teuns straalt echt een winnaarsmentaliteit uit. Die zou nu echt tevreden mogen zijn met zijn optreden maar baalt van zijn 2de plek. Daar hou ik wel van. Natuurlijk vorig najaar al een stap gezet maar zou me niet verbazen als hij in het Ardense drieluik zijn neus echt aan het venster gaat steken.
13 maart 2018 12:05
Teuns hoort gewoon bij de toppers achter Soler en Yates, met Wellens en de Izagirres.
13 maart 2018 16:20
SAGAN laat hier weer zien dat hij een klasse apart is
13 maart 2018 16:26
@Olly Ja dat was absoluut Sagan (ff op pauzeknop drukken). Bizar toch dat hij dat kan...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.