Kritiek op Ronde van Vlaanderen-tactiek Team DSM, ook Van der Poel laat van zich horen
foto: Cor Vos
maandag 3 april 2023 om 08:46

Kritiek op Ronde van Vlaanderen-tactiek Team DSM, ook Van der Poel laat van zich horen

Een opvallend beeld zondag, op 122 kilometer van de finish van de Ronde van Vlaanderen. De renners van Team DSM positioneerden zich op de Kortekeer vooraan het peloton, blokkeerden de weg voor de concurrentie, reden in een slakkengangetje omhoog en gaven richting de top plots gas. Dat kon niet iedereen waarderen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Chapeau, Team DSM”, tweette Mathieu van der Poel, de nummer twee van Vlaanderens Mooiste, zondagavond sarcastisch na het zien van de beelden. Ook Van der Poels ploeggenoot Jonas Rickaert, die de koers op televisie volgde, liet zich op Twitter kritisch uit. “Waar zit die ploeg van de Kortekeer?”, vroeg hij zich met enig leedvermaak af. John Degenkolb, de eerste renner van Team DSM in de uitslag, finishte op plek negentien. Hij eindigde op meer dan zes minuten van winnaar Tadej Pogacar.

Eddy Merckx was eveneens niet te spreken over de actie van Team DSM. “Het begin van de Ronde vond ik minder. Ik kon niet appreciëren wat Team DSM op de Kortekeer deed. Ze reden zo traag bergop dat het gevaarlijk werd voor de anderen”, zei de Kannibaal tegen Het Nieuwsblad. Op sociale media werd ook gegrapt met de opvallende koerswijze van de ploeg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.