Lars Bak voert nummer op in GP de Fourmies
zondag 9 september 2012 om 16:52

Lars Bak voert nummer op in GP de Fourmies

foto: Sirotti (archief)

De Deense hardrijder Lars Bak heeft de Grand Prix de Fourmies gewonnen. De Lotto-Belisol renner was voorop met een trio en liet zijn medevluchters in de slotkilometer achter. De spurt van het peloton werd gewonnen door Alexander Kristoff (Katusha) voor Marcel Kittel (Argos-Shimano).

Na 55 kilometer gereden te hebben, konden 6 renners een plaatsje in de lange vlucht van de dag bemachtigen, waaronder enkele gevestigde namen in het wielrennen. De Deense aanvaller, die zijn naam maakte in de Tour de France, Michael Mørkøv, ex-wereldkampioen Oscar Freire reden net als Fréderique Robert, Lazlo Bodrogi, Jeremy Roy en Anthony Colin een hele dag voorop.

De voorsprong voor de 6 sterke renners liep maximaal op tot 4 minuten. De uren die daarop volgde kon er behalve een poging van Fabio Duarte (Colombia) om de kloof met de kopgroep in zijn ééntje te overbruggen, wat ook wel een chasse patat genoemd wordt, niet echt de aadacht van de wielerfan getrokken worden.

Argos-Shimano leek het enige team te zijn die nog interesse had in een massasprint. Met Marcel Kittel hadden ze dan ook een topper uit het sprintersvak in hun rangen. Later kregen ze ook hulp van Radioshack-Nissan, en liep de voorsprong snel terug. Vooraan voelden Freire en Mørkøv zich de sterksten en lieten op 25 kilometer van de finish hun medevluchters ter plaatse.

Zij konden het echter langer volhouden dan in het peloton verwacht werd. De Deen Lars Bak, die gisteren al in de vlucht in Parijs-Brussel zat, maakte in de laatste tien kilometers de sprong naar Freire en Mørkøv. Bij het ingaan van de slotkilometer had het trio nog een hand vol seconden voorsprong en viel Bak aan, hij hield stand tot aan de finish.

Grand Prix de Fourmies 2012 (1.HC)
1. Lars Bak (Denemarken/Lotto-Belisol) in 4u51m1s
2. Alexander Kristoff (Noorwegen/Katusha) op 1s
3. Marcel Kittel (Duitsland/Argos-Shimano) z.t.
4. Baptiste Planckaert (België/Landbouwkrediet)
5. Jonathan Cantwell (Australië/Saxobank-Tinkoff)
6. Omar Bertazzo (Italië/Androni Giocattoli)
7. Francesco Lasca (Italië/Caja Rural)
8. Steven Caethoven (België/Accent Jobs-Willems)
9. Alessandro Bazzana (Italië/Team Type 1)
10. Jimmy Casper (Frankrijk/Ag2r-La Mondiale)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.