Lars van der Haar: “Wilde de koers vroeg hard maken”
zondag 5 oktober 2014 om 20:37

Lars van der Haar: “Wilde de koers vroeg hard maken”

Lars van der Haar leek lange tijd op weg om zijn eerste Superprestige-cross op zijn naam te zetten. In het Drentse Gieten slaagde hij er op de laatste zandstroken echter niet in om het wiel van Mathieu van der Poel te houden. Spijt van zijn keuze om vroeg te vertrekken, heeft hij niet. “Het was alleen jammer dat Kevin Pauwels niet langer mee kon”, vertelt de Nederlands kampioen veldrijden na afloop.

Op het parcours bij de zandafgraving in Gieten stoof Van der Haar uit de startblokken en dook als eerste het veld in. Door een valpartij twee rondes verder, kwam hij samen met Pauwels op kop. “Maar hij was niet sterk genoeg. Op zo’n snel parcours zoals hier wordt het toch vrij snel heel moeilijk als je alleen bent. In het geval van Mathieu, die een aantal keer na een inspanning heeft kunnen uitrusten in een groepje, hou je net iets meer over. En dat miste ik in de slotfase”, legt Van der Haar uit.

Van der Haar is vol lof over de winnaar. “Ik zit hier een beetje als een boer met kiespijn, maar dat doet niets af aan de prestatie van Mathieu. Dit voor elkaar boksen op die leeftijd, daar heb ik diep respect voor. Ik wilde de wedstrijd hard maken en dat heb ik gedaan. Ondanks dat de teleurstelling groot is, ben ik op waarde geklopt.”

Lees ook:
Weekendinterview: Lars van der Haar

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.