Laurens ten Dam: “Ik kon niet veel harder”
woensdag 10 juli 2013 om 19:08

Laurens ten Dam: “Ik kon niet veel harder”

Laurens ten Dam Mont Saint Michel

foto: Sirotti

Voor Laurens ten Dam was het in de tijdrit naar Mont Saint Michel zaak om de schade te beperken. De klimmer zette op het vlakke parcours een nette prestatie neer. Ten Dam zakte plaats in het algemeen klassement van de vierde naar de zesde plaats, maar kijkt desondanks met een goed gevoel terug op de rit tegen de klok.

“Ik kon niet veel harder en heb alles gegeven. Dan heb je het goed gedaan denk ik,” reageerde hij na afloop tegenover de camera’s van de NOS. Hij beperkte het verlies ten opzichte van de concurrentie. “Het liefst hou je het verlies zo klein mogelijk. Die mannen stonden allebei één seconde achter me, dat was wel heel dicht. Nu moet ik weer op hun jagen, maar er komen nog ritten zat.”

Hij is tevreden over zijn rit. “Ik heb gewoon de grote plaat erop gezet en ben ervoor gegaan. In het begin heb ik mij misschien een klein beetje opgeblazen. Later kwam ik goed in mijn ritme. Het ging best goed. Ik kon blijven gaan tot op de meet”, kijkt hij terug. “Ik had voor het eerst van mijn leven een 56-blad erop en haal volgens mij ook volgens mij voor het eerst vijftig gemiddeld in een tijdrit. Wat dat betreft heb ik het goed gedaan”, oordeelt hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.