Rio 2016: Ligtlee naar kwartfinale op de sprint in Rio
foto: Sirotti
maandag 15 augustus 2016 om 15:37

Rio 2016: Ligtlee naar kwartfinale op de sprint in Rio

Elis Ligtlee is op het olympisch sprintoernooi doorgedrongen tot de kwartfinale. De Nederlandse versloeg vandaag Simona Krupeckaite en plaatste zich daardoor voor de laatste acht.

De kwartfinale, halve finale en finale worden dinsdag afgewerkt.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
15 augustus 2016 16:48
Zeer sterk weer, ervoor waken niet nonchalant te worden. Herr Wolf ziet erop toe, naar ik vertrouw.
15 augustus 2016 17:09
Ik denk dat het risico op nonchalant worden niet zo groot is. Was misschien een ander verhaal geweest als ze bij de 200m iedereen had weggeblazen. Ze reed echter 'slechts' de 4de tijd en zal zich dus terdege beseffen dat er een paar dames zijn die een zelfde snelheid kunnen ontwikkelen.

Viel mij trouwens op dat GB tot nu toe alle baanonderdelen heeft gewonnen behalve de teamsprint en de keirin bij de vrouwen.
Op de teamsprint had GB zich niet gekwalificeerd, maar als je afgaat op de 200m kwalificatie voor de sprint dan hadden ze zeer waarschijnlijk wel gewonnen als mee hadden mogen doen (De Britste dames reden daar de 1ste en 2de tijd).
Ligtlee is dus eigenlijk als enige op de baan in staat geweest GB van het goud af te houden door dus Rebacca James te kloppen op de keirin.
15 augustus 2016 17:23
@ Snoep - als ik dat zo interpreteer dan krijgt Ligtlee volgend jaar een contract bij Sky om te knechten? (if you can't beat them buy them!)
15 augustus 2016 17:43
Drie finales morgen, met haar surplus aan kracht kan t nog leuk worden, zal minst verzuren van allemaal hopelijk.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.