Lindsay De Vylder en Jules Hesters zevende in ploegkoers Nations Cup
foto: Cor Vos (archief)
zondag 26 februari 2023 om 12:13

Lindsay De Vylder en Jules Hesters zevende in ploegkoers Nations Cup

Lindsay De Vylder en Jules Hesters hebben zich niet kunnen mengen in de strijd om de podiumplaatsen in de ploegkoers tijdens de Nations Cup van Jakarta, Indonesië. Het Belgische koppel eindigde als zevende.

De Vylder en Hesters haalden zestien punten in de wedstrijd over vijftig kilometer, te weinig om in aanmerking te komen voor de podiumplaatsen. Het ervaren Duitse koppel Roger Kluge en Theo Reinhardt was het beste en verzamelde 97 punten, veertien meer dan de nummers twee, de Nederlanders Jan Willem van Schip en Yoeri Havik (83 punten). Nieuw-Zeelanders Aaron Gate en Campbell Stewart wonnen met 59 punten de bronzen medaille.

Voor De Vylder was het zijn derde wedstrijd in evenzoveel dagen. Op vrijdag haalde hij met de Belgische formatie de zesde plaats in de ploegenachtervolging, in een nieuw nationaal record. Op zaterdag greep hij met een vijfde plaats net naast het podium in het omnium. Hesters bezorgde vrijdag België de enige medaille van het weekend; in de afvalkoers pakte hij de zilveren medaille.

Ook Nicky Degrendele kwam op de laatste dag van de Nations Cup in actie, in de Keirin. De wereldkampioene van 2018 werd in de herkansingen van de eerste ronde uitgeschakeld na een valpartij.De Vylder en Hesters zevende in ploegkoers Nations Cup

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.