Lotte Kopecky verkent Parijs-Roubaix en voert kleine programmawijziging door
foto: Cor Vos
donderdag 7 maart 2024 om 14:47

Lotte Kopecky verkent Parijs-Roubaix en voert kleine programmawijziging door

Parijs-Roubaix Femmes avec Zwift staat pas 6 april op het programma, maar Lotte Kopecky en haar ploeggenoten van SD Worx verkenden de Helleklassieker vandaag alvast. Ondertussen kwam naar buiten dat Kopecky haar drukke voorjaarsprogramma een klein beetje heeft aangepast. Ze slaat de Nations Cup baanwielrennen in Hongkong (17 maart) over.

Kopecky deelde op Instagram een foto van de route die zij en haar ploeggenoten vandaag aflegden. De rensters van SD Worx reden, onder begeleiding van ploegleider Lars Boom, het volledige parcours van de wedstrijd. Op beelden die het team op sociale media zette, zien we dat de stroken in Noord-Frankrijk er nog behoorlijk nat bij liggen. Kopecky lijkt er weinig last van te hebben en voert de troepen aan.

Vorig jaar eindigde Kopecky als zevende in Parijs-Roubaix. Nadat ze was teruggeslagen door een valpartij, won ze de sprint van het tweede groepje. De vroege vlucht hield in die editie stand en Alison Jackson ging met de zege lopen op het velodroom van Roubaix.

Geen Nations Cup Hong Kong
De volgende koers van Kopecky is Danilith Nokere Koerse. Deze stond met potlood al genoteerd voor de wereldkampioene, maar nu is het zeker dat ze start. De Nations Cup in Hong Kong verdwijnt daarentegen van haar programma. Kopecky wilde daar nog wat punten pakken en zo haar plaats veiligstellen voor het omnium op de Olympische Spelen, maar “een goede berekening leerde ons dat ze nu al bijna niet meer kan ingehaald worden”, legt bondscoach Kenny De Ketele uit aan Sporza.

“Rekening houdend met haar zware programma op de weg en de lange reis naar Hongkong hebben we daarom beslist om Lotte niet te laten deelnemen”, klinkt het.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.