Louis Vervaeke blokkeerde: “Klassement wordt moeilijker en moeilijker”
foto: Cor Vos
zondag 16 mei 2021 om 19:45

Louis Vervaeke blokkeerde: “Klassement wordt moeilijker en moeilijker”

Louis Vervaeke kon in de slotfase van de bergetappe naar Campo Felice de favorietengroep niet volgen. De coureur van Alpecin-Fenix finishte op 49 seconden van ritwinnaar Egan Bernal en zakte zo naar plek veertien in het klassement. “Helaas blokkeerde ik in de laatste kilometer”, zegt Vervaeke na afloop.

“Vandaag voelde ik mij de hele dag behoorlijk goed”, aldus Vervaeke. “Het duurde lang voor de ontsnapping weg was, dus het was een pittige dag. Maar ik vond dat niet erg, omdat ik het moet hebben van een lastigere koers. De klimmen waren ook niet super steil, dat ligt mij iets beter dan het hooggebergte.”

In de finale verloor Vervaeke nog een kleine minuut. “Ik hoopte een betere finish te rijden op het gravel, maar helaas blokkeerde ik in de laatste kilometer en kon ik niet voor een super uitslag gaan. Dus daar ben ik een beetje teleurgesteld over. Al bij al was ik niet slecht vandaag, maar ik besef wel dat het klassement moeilijker en moeilijker wordt”, reageert de klimmer van Alpecin-Fenix.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.